|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Miasto: Gdańsk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 44500
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 45 min 50 s
|
![]()
Masz założony podbródek? U mnie nie ma tego problemu. Jeżdżę w nim kilkoma motocyklami i jest ok. Szyba na pewno dobrze przylega?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Mam założony podbródek, szybę dobrze wyregulowaną - sam sprawdzałem.
Dmucha ewidentnie przez ten dolny wywietrznik. Gość w serwisie powiedział, że rzeczywiście może być taki niefart, że powietrze podbijane przez szybę + deflektor wali centralnie na ten ten dolny wywietrznik ale: 1. U mnie dmucha na obu moich motocyklach a róznica w wysokości szyb wynosi 30 cm. 2. Mam stary C1 i w nim nie dmucha nic - po prostu po zamknięciu wentylacji jest spokój. Żeby było jasne nie jest to jakiś huragan tylko stałe leciutkie nawiewanie na wysokości od nosa w górę. W niskich temperaturach powoduje to łzawienie oczu i gila na nosie a gdy jest ciepło, jak np. wczoraj wysusza spojówki. Jak dla mnie to jest to fabrycznie spierdzielone rozwiązanie. U mnie widać, że klapka dolnego wywietrznika nie przylega po zamknięciu do obudowy. Nie wiem tylko czy uszczelnienie ma miejsce na styku klapka - obudowa czy gdzieś tam środku. Zrobiłem prosty test. Po zamknięciu wentylacji wziąłem kask w ręce i dmuchnąłem w dolną wentylację mocno od zewnątrz. Czuć i słychać jak powietrze wychodzi górą tym wywietrznikiem pod szybą. Jak docisnę klapkę mocno palcami to trzyma i jest szczelne. Bass możesz trochę rozwinąć swoją wypowiedź? Z góry dziękuję. Sorry chłopaki za zawracanie dupy taką pierdołą ale trochę ciężko się z tym jeździ. Jak mówię: szybą nie dmucha, owszem puszczało ale wyregulowałem i pewnie trzeba to robić na każdy koniec sezonu ale to nie tragedia. Problemem jest ten dolny wywietrznik. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
SHOEI hornet | JANEK | Kaski | 241 | 07.10.2013 11:54 |
Shoei Qwest | king3 | Kaski | 3 | 07.02.2011 10:44 |