Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > KTM

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02.01.2015, 19:25   #1
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 18 godz 14 min 30 s
Domyślnie

ŚP. Fabrizio Meoni prototypem LC8 wygrał Dakar . Miałem to szczęście że poznałem go osobiście i wiele razy opowiadał jaki to ogromny wysiłek jechać w rajdzie pustynnym motocyklem ważącym z paliwem grubo ponad 200 kg . W tamtych czasach nie potrafiłem tego zrozumieć choć pracowałem w zespole gdzie ścigano się na crossówkach , ale na co dzień jeździłem fajerblejdem . Zrozumiałem to kiedy po raz pierwszy pojechałem na Saharę Aricą i żeby pokonać pustynny odcinek rajdu długości 100 km potrzebowałem ponad 6 godzin a każde podniesienie AT po wywrotce było samemu nie możliwe . Dlatego uważam że nikt dziś nie jest w stanie zapierdalać LC8 tak jak robił to F.M . Widziałem też jak Francesco Catanese przygotowywał się do rajdu Faraonów żeby dojechać do mety Aricą a ukończył go chyba na 14 pozycji , co uważam ża mega wyczyn . Dlatego wszystkie reklamówki oglądam z przymrożeniem oka i z uśmiechem czytam o tych co ogarniają LC8 .
Na koniec dodam że tą samą trasę dziś przejeżdżam w niespełna dwie i pół godziny moją legendą , co nie zmienia faktu że nadal jestem miękka faja .
Zdrowia .
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania