|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 31 min 2 s
|
![]()
Fazii myślę że źle do tego podchodzisz... jak juz Ci udowodniłem.. Autor Artykułu się myli pisząc że jedyne co robią formy takie jak Kat czy BMW to rozwiercanie silników i dokładanie masy... to jest wyssane z palca, pójdę nawet dalej... moim zdaniem przyszłość jest w małych i tanich sprzętach... i zapewne jak byś zobaczył statystyki.. to dam głowę że Kat sprzedał 5 razy więcej w ostatnim roku małych sprzętów poniżej 500 niż tych powyżej 500 ccm.
Kat idzie przemyślanym torem.. Wpierw buduje silnik i w ramach tego silnika przygotowuje kilka modeli, a te jeszcze potrafi dzielić na kilka typów... małe koszty... duży zysk.. to sam tyczy się 1290 Super ADV, w ramę od adv wstawili silnik z SD i po zawodach... nikłym kosztem mają kolejny model... Podobna sytuacja była z SE.. BMW przygotowywało swój model HP2 latami... w super centrach inżyneryjnych... pokazało światu super cudo za mega kasę... a Kat wstawił koła i zawias enduro do wersji SM i po sprawie! ![]() nie łudźmy się .. ekonomia zawsze miała znaczenie, tak samo dla europy jak i Azji.. i zawsze te motocykle będą budowane dla zysku... Europa jeżdzi po autobanach.. a tutaj przydaje się 150 KM bo zawsze jadąc 200, możesz sobie swobodnie wyprzedzać... jeździłem 1190, jeździłem nową tenerką 1200, i widzę bardzo dużą przydatność szutrową tych motocykli... zaryzykował bym wręcz tezę że przydatność jest na poziomie Afrykańskim... z resztą do szutrowania to tak właściwie każdy motocykl sie nada... a koleś w alpy nie ma czym pojechać.. bo dla niego tylko 690 się nadaje..? mam wrażenie że to są jakieś pierdoły... 690 Macalik wygrywał etapy Rajdów terenowych MT rally, Baja Gothica i kilku innych.. 1190 zwykłym oraz 1200 ST.. chłopaki latali z nami po poligonie drawskim, zrobili wszystko po za czołgówkami. i to calkiem dobrym tempem.. te motocykle potrafią całkiem sporo ... ale mam wrażenie że Wiele osób wciąż uważa że jedynym super uniwersalnym moto była królowa... i tylko ona może super jeździc.na szosie i w terenie. moim zdaniem jest to szukanie argumentu dla z góry przygotowanej teorii... zatem nie zgadzam się z nią.. ![]()
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 3 dni 2 godz 56 min 42 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Michał
![]() |
![]()
Ex, nie czaisz bazy
![]() I nie przesadzaj z ta uniwersalnością 1190, bo do turystyki asfaltowej jest zylion przyjemniejszych moto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 31 min 2 s
|
![]() Cytat:
a jako kontr argument podałem właśnie rozwój równoległy i o wiele bardziej dynamiczny modelu 390 czy choćby Freeride-y. Przypomnę też że KTM święci mega sukcesy w wyścigach motocyklowych w klasie moto3. Europa i USA.. idzie mocno w kierunku SUV, ale to nie wynika z zapędów firmowych a z oczekiwania rynku... zaasfaltowali wszytko, jeździć.nie ma gdzie .... a ludzie chcą sie szybko, wygodnie i bezpiecznie przemieszczać... a co do super szybkich i wygodnych sprzętach... to moim zdaniem wcale nie jest tak ich dużo... i tutaj 1190 jak i nowy GS, i kilka jeszcze innych podobnych sprzetów moim zdaniem wiodą prym.. są szybkie i bardzo wygodne...
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzwoń do Solida czy innego Juventusa, żeby Ci ochronę chaty wzmocnili a na S3 przed Szczecinem wystaw czujki, żeby afrykańskich jeźdżców burzy wypatrywali. I tak masz chłopie szczęście, bo przez te pompy i reglery będą pewnie pod wieczór, to się zdążysz przygotować. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 51 min 23 s
|
![]()
Zgadzam sie z Exem.O Afryce sie nie wypowiem,bo nie wypada,jej stawiac w Segment o ktorym mowa.Ale faktycznie na Europe bez litra i 100KM nie ma jazdy.Nawet jak ktos chce na legalne szutry zjechac,to najpierw chcialby do nich szybko i sprawnie dojechac.Uwazam,ze nowy Super Adv to naprawde niezly pomysl i dla duzej grupy bedzie to ciekawa propozycja.Co do 1190 to uwazam go w obecnej chwili za najbardziej uniwersalne moto na rynku,a do turystyki asfaltowo szutrowej najlepsze z duzym odstepem od reszty konkurencji.Jakby tak KTM zrezygnowal z 690 i wypuscil 750,800 enduro to pokrylby zapotrzebowania rynku calkowicie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 8 godz 1 min 31 s
|
![]()
No ale tu wchodzimy w 2 cylindry raczej. A taki okolo tego enduro mimo ze zajebisty to sie nie sprzedal - mam na mysli 950 SE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 51 min 23 s
|
![]()
Piszac o 750 800 mam na mysli bardziej cos w stylu BMW800 Tigera XC.SE950 to jednak bardzo ekstremalny motocykl,raczej bardziej w teren niz jako turystyk Enduro.A w teren sa jednak lepsze 690tki.KTMowi brakuje turystycznego Enduro,jak 1190R tylko w mniejszej pojemnosci i majacym dwa cylindry
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dlaczego lubię BMW, KTMa, Triumpha | Orzep | Inne - dyskusja ogólna | 125 | 23.08.2013 20:28 |