|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Został ostatni dzień- niedziela 29 czas powrotów ale wcześniej....
Wstajemy około 8. Wczoraj oszczędzaliśmy się (mam na myśli wieczorne zabawy i picie) Rano jak zwykle czynności serwisowe. Marek ma oliwiarkę z Hipolem więc smarowanie łańcuchów i co?. Okazuję się, że nie mam z przodu okładzin. Mycie i szybka wymiana (zwróćcie uwagę na sprzęt do mycia) IMG_4299.JPG DSCF3751.jpg Wojtek w tym czasie robi śniadanie (nie chcieliśmy już budzić kelnerek które pracowały do późna chcieliśmy też skończyć zapasy głównie Wojtka) DSCF3754.jpg Wojtek ma też chętnego do jego kawy DSCF3753.jpg Zbieramy się pakujemy ostatnie pamiątkowe zdjęcia hotelu wraz z Sergiejem który nas świetnie ugościł i policzył chyba po kosztach wyszło po 160 hrywien za 4 noclegi (HUA=0,38 zł) DSCF1970.jpg DSCF1969.jpg Ostatnie zdjęcie z Sergiejem i całą ekipą DSCF1972.jpg Po drodze jeszcze przemknięcie koło Posterunku. Jedziemy dojeżdżamy do skrzyżowania. Jadę pierwszy dojeżdżamy ja gaz i jużj estem na głównej drodze reszta się zawahała i już leci Policjant. No to kicha odjeżdzam 200 m i zatrzymuję się, zawracam ale co to jadą. Okazuje się , że to zaprzyjaźniony skład jaki zatrzymał nas jak wracaliśmy 2 dni temu ze Svalawy więc nie robią nam krzywdy i lecimy dalej. Gaz i do Libuchory. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Główną drogo dojeżdżamy do zjazdu na Borynie a z stamtąd na zjazd do Libuchory.
DSCF1973.jpg Przejeżdżamy przez wioskę wiecie czym rożni się od skansenu - ma 12 km długości - żyją tam ludzie - w skansenie nie śmierdzi DSCF1974.jpg Ten dom odwiedzamy na zaproszenie gospodarzy DSCF3775.jpg Tak wygląda wnętrze DSCF3793.jpg DSCF3798.jpg Wsadzam paluchy tam gdzie nie trzeba (stopnica na szczury zastrzeliła mi się na palcu) DSCF3802.jpg Przejeżdżamy przez całą wioskę w kierunku Połoniny wystrój wioski i zwierzątka DSCF1976.jpg Wjeżdżamy na drogę która ma nas doprowadzić na Połoninę Pikuja. Dzieciakom za wskazanie drogi oddajemy cukierki które mamy ze sobą , a miejscowemu który nas zapewniał, że tędy na 100 % dojedziemy stawiamy piwko. DSCF3805.jpg Pokonując kolejne łąki wjeżdżamy na Połoninę Pikuja pod Starostynę. DSCF3809.jpg Przez lasy nawet całkiem łatwo poszło wydostajemy się na Połoniny DSCF1979.jpg CDN |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Moi drodzy to jeden z ostatnich moich wpisów z wjazdu na Zakarpacie.
Wyjechaliśmy na Połoninę Pikuja w okolicach Starostyny. widoki zapierają dech w piersiach DSCF3814.jpg DSCF3821.jpg Dowiozły nas tam nasze dzielne motorki które oprócz wymiany klocków smarowania łańcuchów i paliwa niczego się nie domagały ani razu nas nie zawodząc. DSCF1980.jpg DSCF1997.jpg przejazd Połonino daje niezwykłe wrażenie wolności i swobody niedające się porównać z żadna inną jazdą. Wokół widok na dziesiątki kilometrów. Jedziemy i delektujemy się widokami zatrzymując się na każdej górce i chłonąć promienie słońca oświetlające szczyty aż po Pikuja. IMG_4985.jpg Jedziemy zboczami a Damian i Wojtek swoim zwyczajem atakuję najbardziej strome zbocza DSCF3818.jpg IMG_4308.JPG Dojeżdżamy na Pikuja po pokonaniu 16 km Połoninami wierzchem DSCF1998.jpg Widok na pokonany odcinek Połonin DSCF2016.jpg Poniżej uczestnicy tej wyprawy pod triangulantem na Pikuju DSCF2001.jpg Jak widać po minach i twarzach każdy inaczej przeżywał pokonany trud odcinki i zastanawiał się czy warto było. Wierzcie mi WARTO BYŁO. Nie żałuję żadnej kropli potu jaką tam oddałem. Jeszcze widok na Połoninę Borżawy jaka pokonaliśmy 2 dni wcześniej. DSCF2005.jpg Była to niezwykła przygoda niedaleko od granic Polski, a jednak niesamowita wolność i tereny po których poruszaliśmy się zarażają wirusem takim jak Afrykański. Dopisze tylko jeszcze jeden wątek o powrocie i wyjaśnię skąd tytuł. Ostatnio edytowane przez smigacz : 10.11.2013 o 19:28 Powód: ortografia |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
![]() Online: 3 miesiące 2 dni 46 min 4 s
|
![]()
oj pięknie pięknie
![]()
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
No nie gadaj twoja relacja też się pięknie zapowiada no i fajnie piszesz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
To już ostatni wpis.
Robi się szaro i zimnawo ostatni rzut oka na Połoniny i wracamy DSCF3838.jpg Nasze motorki dzielnie czekają na swych właścicieli na półce pod Pikujem. DSCF2018.jpg Droga obraliśmy inną niż wjazd i jest bardzo stromo i ślisko robię kilka razy "paciaki" (upadki na bok przy zerowej prędkości). Wojtek tylko się pyta , "a po co" Po drodze jeszcze kilka błotnistych przepraw IMG_5085.jpg IMG_5083.jpg Dojeżdżamy do końca tej morderczej trasy dobrze, że było w dół. zjechaliśmy do sąsiedniej doliny do wioski Husne. IMG_4312.jpg Ruszamy w kierunku Boryni i dalej na Turkę zaczyna robić się ciemno. Dopadamy asfaltu i gaz do dechy. Przed Turką na stacji gdzie Jedrus wymieniał ojej tankujemy do pełna i dalej gaz. W Starym Samborze żegnamy się z Wojtkiem który jedzie do znajomych. My gonimy na granicę przed granica jeszcze zakupy.Odprawa błyskawiczna i lecimy dalej. W Birczy ja na Przemyśl a Marek z Damianem w kierunku Rzeszowa. Spotykam się z Markiem w Rzeszowie w następnym tygodniu wymieniamy się zdjęciami pokazuje mi filmy które nagrał Damian (19 GB).Marek pokazuje mi zdjęcia rozmawiamy i proponuje by nazwać wyprawę "Zjadłem zęby na Zakarpaciu" na potwierdzenie pokazuje zdjęcia. IMG_4316.JPG IMG_4317.JPG Mnie podoba się ta propozycja Wojtkowi też i stąd taka relacja. Jeszcze tylko zdjęcia głównych postaci i do ZOBACZENIA NA SZLAKACH UKRAINY wojtekm72 DSCF3819.jpg motomax IMG_4864.jpg Miki Głogów IMG_4806.jpg I moja skromna osoba smigacz DSCF1910.jpg Już wiem od Wojtka, że nie robił traków więc nie będzie możliwości skorzystania. Mam nadzieję, że podobnie jak ja reszta grupy udostępni swoje zdjęcia, a Damian wrzuci kilka filmów. Myślę , że jeszcze reszta coś dopisze ja kończę . Do zobaczyska |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Za zielonymi górami, za lasami
Motocykl: czarny, pomarańczowe ladaco
![]() Online: 7 miesiące 1 tydzień 3 dni 21 godz 51 min 44 s
|
![]()
Brawo!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Norwegia. Żeby było bardziej podróżniczo :) | 7Greg | Trochę dalej | 14 | 11.07.2008 20:18 |