Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 03.12.2008, 09:13   #7
PARYS
Mam przerąbane :)

PARYS's Avatar

Miasto: WTA
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
PARYS jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 16 godz 13 min 57 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał hubert Zobacz post
Hmm brak możliwości płacenia kartą i wszechobecna policja w Serbii ? Trochę przesadził ...
No jeszcze parę lat temu tak było. Jadąc samochodem trasą z Węgier do BG nie obyło się bez 10 patroli i kilku postojów z tym związanych. Na bramkach płacić kartą nie można było a kurs € kosmiczny naliczali.
Ostatnio się pozmieniało. Już praktycznie w ogóle nie zatrzymują a kartą można płacić. Jeszcze dalej nie wiem za co i dlaczego tyle ale można.

W temacie - myślę że ciekawa traska by była jak by zachaczyć o serbię i jechać przez tarę, durmitor, potem do bośni i dopiero HR i MNE. Ja sobie na wiosnę zaraz jak stopnieją śniegi zrobię takie kółko 2-3 dni.

Do ponckiego się dołączę i potwierdzam co pisze o tych krajach. Dodam jeszcze tak, że za HR nie przepadam, ludzie jacyś dziwni - upierali się, że ja bardzo dobrze po chorwacku mówię a ja wcześniej 3 lata w SRB/BG. Ciekawostką w Serbii jest to, że można sobie do parku narodowego wjechać jak chcesz - nie tak jak u nas, że szlaban i kółko. W Bośni też baaaardzo przyjaźni ludzie. Na wieś jak się pojedzie, to nie ma problemu się zatrzymać i pogadać z gazdą, a i rakiji i kawy się napić przy tym. Ze względu na historię niedawną dużo mają do opowiedzenia.

Jeśli chodzi o Budapeszt, to mnie się wydaje, że otworzyli M0 z M3 do M5. Tak ostatnio po znakach coś wydumałem. To by było zajebiste bo BP faktycznie ciężko przejechać.

Ostatnio edytowane przez PARYS : 03.12.2008 o 09:25
PARYS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania