![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Śrubka co przykręcasz nią dekielek ma taką małą podkładkę z tworzywa. Mała rzecz a ma znaczenie. Bez niej śrubka robi zwarcie i bezpiecznik wywala- też się kiedyś zastanawiałem czemu bez dekielka hula a po założeniu pali bezpiecznik
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Zwarcie to ja zrobiłem w kostce co się łączy z tą od reglera, okrągła
![]() Cytat:
Dziś cały dzień doktoryzowałem się z pompy paliwa w AT. Wnioski: 1. Pośrednim źródłem problemów z pompą było utlenienie złączek. Poprawione, w całej AT za radą Kazmira. Teraz nie ma opcji aby coś nie łączyło ![]() 2. Wszystkie trzy pompy które testowałem - były źle poskładane!!! 3. W pompie nr 1 są oryginalne styki w bdb stanie, ale coś było majstrowane i źle nachodził dekiel - blokując styki po zamknięciu. Otwarta działała, zamknięta nie. Poprawiłem, poskładałem - hula jak trzeba. 4. Pompa nr 2 to oryginalna w mojej AT po zmianie styków. Cała płytka ze stykami została źle założona, styki źle ustawione - blokowały się i się powypalały od tego... Po zmianie jeszcze raz styków, działa jak trzeba. 5. Pompa nr 3 (kolegi) miała wszystko prawie ok, świeże-nowe styki zamiennik, ale źle była umiejscowiona blaszka przy tej sprężynce (za nisko) i naprężenie tej sprężynki było tak mocne że styki się nie rozłączały. Po poprawce ustawienia tej blaski - także działa. Temat paliwowy uważam za rozwiązany i dziękuję Wszystkim za pomoc i porady ![]() ![]() ![]() Niestety cykanie, dzwonienie z okolic cylindrów nie ustąpiło i nie miało raczej nic wspólnego z pompą paliwa jak twierdził mechanik. Ale to już jest temat na inną opowieść do wątku o "cyku" i wierzę że dojedzie i wróci tam gdzie planuje ![]() A mówią że afryki są bezawaryjne ![]() ![]() Pozdrawiam Marcin Ostatnio edytowane przez zimny : 26.07.2013 o 19:05 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zasilanie Garmin 2610 | Pawel_z_Jasla | Hardware | 34 | 29.09.2011 20:42 |
zasilanie pompy | rafalkefir | Uklad paliwowy i wydechowy | 29 | 14.04.2011 21:03 |
Zasilanie GPSa Becker 7926 z istalacji TA | petrosbike | Hardware | 48 | 21.03.2011 19:03 |
Iskra, a raczej jej brak. | Robertbed | Układ elektryczny i zapłonowy | 3 | 05.11.2009 23:13 |