Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 22.11.2008, 21:10   #17
Kazmir

Kazmir's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Kazmir jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 21 godz 2 min 44 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał szwedzkikucharz Zobacz post
Pewne jest, że układ będzie działał i bez diody oraz, że ten element nie powoduje żadnych niepożądanych skutków ubocznych. A czy coś daje, skoro jest w układzie czysto elektrycznym a nie elektronicznym? dalibóg nie wiem
I tak jestem pod wrażeniem !!! Nie wiedziałem że tak ładnie rysujesz schematy (bez ironii - znasz mnie)

Dioda jeśli ulegnie "awarii" albo nie ma przewodzenia w obydwóch kierunkach, albo jest zwarta i przewodzi również w dwóch kierunkach. Co się stanie jeśli zwarta?- po włączeniu zapłonu wyleci bezpiecznik od jakiegoś obwodu pod którym się podpiąłeś.(patrz schemat)
No i problem teraz trzeba robić dochodzenie co jest przyczyną wywalania bezpiecznika w skrzynce - czy manetki czy jakiś element obwodu?
Co ty na to? a może to moja bujna wyobraźnia tylko.....jeśli tak to nie ma sprawy.
Kazmir jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania