![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]()
...ale zasięg "lekko" mniejszy.
Teoretycznie ten GSik ma około 700km ![]() Pozdro Orzep
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Zasieg zasiegiem, ale trzeba jeszcze dojechać tam gdzie paliwo jest co 700km.
Po drodze przyjdzie nam lać na pewno podłe produkty benzyno podobne, rozpuszczone nie wiadomo czym. Dla mnie to tylko marketingowy bełkot i pic na wode fotomontaż tak samo jak 33 litry w dużym Giejesie. Zwykły strzał kolano by zalać to pod korek i z wagi mastodonta zrobić jeszcze cieższego mastodonta i go potem podnosić jak się wyjebe Super ! No będe doglądał tego niemiaszke, z azjatyckim rodowodem. Czy wiemy jaki łańcuch jest fabrycznie, może też jak wcześniej Regina..? ![]() Ostatnio edytowane przez rambo : 06.05.2013 o 22:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Jeżeli 8litrów więcej (było 16, jest 24 - tak to rozumiem) da nam 120km zasięgu, to łącznie 24 litry powinny wystarczyć nie na 700km a na 360km.
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]() Cytat:
![]() Ja swój wodoszczelny kalkulator (tripmaster) zdjąłem bo padły baterie i stanął na amen ślimak :/ ![]() Mam nadzieje że Turadrech już robi bak 57 litrów by było na fotki z GS800ADV na Pamir Highway ![]() Na bank szwagier nie będzię mógł mieć już większego ![]() Mierzony zasięg dla Afryki na 24 litrach to 497km od stacji do stacji, dla RD04 z 92r ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]() Cytat:
http://www.scigacz.pl/BMW,F800GS,Adv...nie,20795.html ...ale to zapewne sponsorowany tekst przez Marketing ![]() Rambo to bardzo dobry wynik... Ja(130kg), GSem12ym zapakowany tak jak Bemiearze lubią...kufry...2giKPLopon itd. Przejechałem na 20L zbiorniku ponad 330km, a komputer pokazywał, że mam jeszcze około 30km do zrobienia! Prędkości do 100km/h Pozdro Orzeppe
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 34 min 40 s
|
![]() Cytat:
Cytat:
co ciekawe mój też załadowany nie spala więcej niż 7 na szosie mino iż go mocno kręce...
![]() |
![]() |
#7 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Trampek 700 kiepsko się sprzedawał, to fakt. Teraz jest moda na co innego po prostu.. Gdyby Afryka była produkowana do dziś...też sprzedawałaby się marnie bo i wygląd niedzisiejszy, zawieszenia szału nie robią i moc silnika zupełnie nie na miejscu..
Takimi motocyklami nie wypada już jeździć ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
adventure , bmw , f800gs |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
rd 04 mały reymont | ramoneza | Regularne czynności serwisowe | 379 | 05.02.2017 18:46 |
Dominator mały i duży | Pavlo | Inne - dyskusja ogólna | 4 | 29.02.2012 18:30 |