![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Jaki świeży jaki świeży ??
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 52 min 29 s
|
![]()
Przy obecnym kursie wychodzi coś około 1100 PLN. Fakturę mogę wrzucić w koszty więc bardziej jednak by mi się opłacało kupić w Polsce (szczególnie że w listopadzie duuuże koszty są wskazane) ale zastanawiam się czy warto wywalać taką kasę na tarcze skoro można conajmniej o połowę taniej kupić jakieś Lucasy itp
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Łęczyca
![]() Online: 6 godz 21 min 59 s
|
![]()
Zagraniczna fakture tez w koszty możesz wrzucić- co za róznica? A lucasy to właśnie w swoim TA mam i sa zdarte jak stare skarpety a klocki całe i tez lucas więc cos tu jest nieteges- wobec tego mi przeszły. Ponadto jedna tarcza lucasa to od 400 - do 500 zł więc nie widze tu opłacalnosci.
Cytat:
Ja tez tak myslałem ale jak doszło do zamawiania to mi doliczyli 19% VAT i przesyła 15 GPB wiec se dałem siana.
Transalp Błękitny Grom XL 600V Moja galeria foto http://picasaweb.google.com/petrosbike Ostatnio edytowane przez Dzieju : 23.02.2013 o 07:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Wiem, ale vatu nie odliczę ...
Lucasy na allegro widziałem chyba za 700 PLN komplet ...
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
złoż wniosek o vat Eu i se odliczasz
![]() z drugiej strony ile musi miec AT by miala już tarcze do wymiany..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
![]() Afri ma przejechane około 70 000, jedna tarcza jest trochę poniżej limitu i jest krzywa, więc wymieniam obie. Co do przebiegów na tarczach to pewnie dużo zależy na jakich ktoś jeździł klockach, jak hamuje (patrz TKC Wiecznego a moja), gdzie ktoś jeździł - Afryka jeżdżąca tylko po asfalcie zrobi na pewno dużo więcej (skoro glina na Jurze wpierniczyła klocki to pewnie tarcz też nie oszczędziła) ... A tak na prawdę to może mam 170 000 km ale kto by się tym przejmował ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]() Cytat:
![]() co do tarcz to powinny 150 000km zrobic jak nie byly ciorane w terenie. tak mi sie wydaje |
|
![]() |
![]() |