![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: Warszawa/Tarnów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 godz 15 min 9 s
|
![]()
Ja planuje wyruszyć z piątek 12.07 z Warszawy pod granicę z Litwą (zajazd Żubryn).
Do Bijska planuje taka trasę: http://goo.gl/maps/gjDxT (różnica tylko na granicy z Rosją - inne małe, sprawdzone przejście graniczne) To ma być przelotówka - żadnego zwiedzania po drodze tylko jedziemy ile damy radę. W zeszłym roku z Murmańska do Żubryna (2400km) zajechaliśmy w 3 dni. Było to męczące ale nie ekstremalne. Przy odrobinie samozaparcia 1000km dziennie powinno być do zrobienia. Chce zajechać jak najszybciej by mieć więcej czasu na Mongolię Przy dobrych wiatrach w 7-8dni. Kosztowo liczę 100pln dniówki na spanie + jedzenie. Paliwo w Rosji około 3pln, w Mongolii 4pln. Kilometrowo pewnie 17-19 tysięcy. Budżet 8kpln jest realny. Jadę na Hondzie XR650L przygotowanej do turystyki. Na dojazdówkach jazda na czymś szosowym (Sirac, AT90) w Mongolii Michelin Desert, ewentualnie MT21 na przodzie. Odnośnie trasy - w Mongolii kręci mnie Gobi. Dystans tam ustaliłem na około 220km dziennie. Chyba to realne. Na Bajkał nie mam ciśnienia, ale może braknąć czasu na powrót Mongolią. Myślę tez o spróbowaniu transportu koleją z powrotem. Opis mojego wyjazdu do Murmańska jest na scigacz.pl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Miasto: Białystok
Motocykl: KLR 650
Przebieg: Narasta
![]() Online: 1 dzień 14 godz 51 min 43 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mongolia 2013 Heavy Menthal corp. | killjoy | Trochę dalej | 19 | 01.03.2014 09:05 |
Mongolia 2013 | kajman | Trochę dalej | 27 | 21.09.2013 17:40 |