|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: BMW F800GS
![]() Online: 1 dzień 23 godz 43 min 17 s
|
![]()
Hej staram sie dobrac jakies rozsadne gogle do tego kasku. Ma niestety wizjer nieco mniejszy niz inne typowo crossowe kaski. Probowalem progripa, w ogole nie przylega do twarzy. Przetestowalem scott mx hustle- jest juz lepiej ale nadal od spodu kolo nosa jestem w stanie wsunac palca czyli szpara jest. W sklepie mi powiedzieli, ze w sumie ta szpara nie przeszkadza ale jakos nie jestem przekonany. Primo po pierwsze kurz sie bedzie dostawal,a secundo po drugie podczas oddychania- mimo moim zdaniem antigoga- szybka moze parowac.
Przetestowalem tez dzieciece-juniorskie rozmiary ale niestety widocznosc pogarsza sie o 50% ![]() Jestem laikiem w offie i sprzecie ale po paru jazdach wiem ze gogle by sie przydaly, a nie chcialbym zmieniac kasku. Jak myslicie, na co zwrocic uwage? Czy rzeczywiscie to lekkie nieprzyleganie w okolicy nosa moze byc problemem? A moze ktos jezdzi w hornecie z goglami, koniecznie rozmiar M. Pozdrawiam Anax |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
musisz mierzyć sam - każdy ma inny kształt ryjka i to co jednemu pasi innemu nie musi. jeśli masz taką szparę na dole to stawiam, że gogle obsuwają sie w tym kasku za nisko i opierają się zbyt mocno o kość nosową.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
gogle do AGV AX8 Dual | Rajtek | Archiwum | 3 | 04.01.2014 20:08 |
Jakie tarcze, jakie klocki przód RD04? | Łysy | Hamulce, kola, opony | 27 | 23.09.2013 10:26 |
Gogle | petrosbike | Kaski | 39 | 14.06.2012 10:58 |
jakie GOGLE do kasku SUOMY spectre? | Feel | Kaski | 5 | 16.12.2010 12:32 |
Gogle i okulary | Babel | Kaski | 6 | 18.08.2009 20:18 |