![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
ja uzywam proxxona. w pracy - dzieki uprzejmosci kolegow konstruktorow/mostowcow - mam dostep do homologowanego urzadzenia kalibrujacego. po kilku latach uzywania klucze 5-30 i 20-100 mieszcza sie w deklarowanych przez producenta 3% bledu.
klucz wskazowkowo/sprezynowy z supermarketu za 50 pln rowniez wypadal niezle - niestety tylko w zakresie 50-150 Nm na deklarowane 0-200Nm i moim zdaniem jest zupelnie nieprzydatny dla mechanika amatora chcacego przeprowadzac podstawowy/okresowy serwis swojego motocykla.
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 07.02.2013 o 16:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]() Cytat:
5-20 mam betę - i tez jest super
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
![]()
Swojego czasu też używałem jakieś coś tam z przeceny w supermarkecie.
Zawsze dokręcając kilka śrub miałem wrażenie, że do każdej używam innej siły, dlatego zapodałem Proxxona MICRO-CLICK 200. 220zł. Tego starego taniego używam do dokręcania kół. ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jakie tarcze, jakie klocki przód RD04? | Łysy | Hamulce, kola, opony | 27 | 23.09.2013 10:26 |