|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Krk-NH
Motocykl: XT 600E stage 2
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 11 s
|
![]()
Rano - stwierdziwszy ze nie pada (jest mgła i chmury ale nie pada) - co po ostatnich czterech latach było miłą odmiana - ruszyliśmy dalej.
![]() ![]() Po kolejnych kilometrach wiem, że jest problem. Droga gubi się, rozwidla raz za razem, niknie w kamieniach... Wybieram złą odnogę, zawracam, odnajduję Paulinę... ![]() ... staję.... ![]() ... i odbywamy jeden z lepszych dialogów wyjazdu: Jacek - co się stało? Paulina (zrezygnowana) - ...wyebałam..... Temu zaprzeczyć się nie da. Są dowody. Z faktami polemizować nie będę ![]() Podnosimy zatem gadzinę... ![]() ...następuje krótka wymiana zdań, po której zjeżdżam na sprzęcie Cleo do ostatniego rozwidlenia, gdzie następuje mały żółwik... ![]() ... i jazdy ciąg dalszy... ![]() ...co wygląda jakoś tak: Stop. Dalej nie przejedziemy (Cleo straciła margines i poczucie bezpieczeństwa). Jest jej strach, są nerwy i emocje. Zawracamy - i wyjeżdżam najpierw na XT, a potem na AT. Fajnego ślizga chwytam: ![]() (Ten właśnie moment przekonał nas do zmiany motów na lżejsze - finalnie XT jest już mój, a Cleo kupiliśmy DR350. Za rok tam wrócimy na lekkich motkach i przejedziemy ten cholerny trawers. AT jest do sprzedania - zapraszam do działu "sprzedam" lub na PW : ) ) Dalszy ciąg dnia, to dystans może z 50-60 km przejechany fantastycznymi ścieżkami, szlakami i drogami w górach. Góry wyglądają tak: ![]() i tak: ![]() Snujemy się zatem dalej: ![]() ![]() Jest tak: ![]() i tak: ![]() a na pewno tak: ![]() W każdym razie lepiej nie spaść, gdyż dłuuuuuuuugo by się leciało w dół: ![]() Droga nas oczarowywuje...Dlaczego? Dlatego: ![]() ![]() ![]() i jeszcze dlatego: ![]() ![]() Powoli, acz systematycznie zjeżdżamy do dna doliny: ![]() Oddech w cieniu skały: ![]() I dalej: ![]() ![]() A na dnie doliny Cleo walczy z rzeką ![]() Rzeka - Cleo : 0 -1. Powoli wyjeżdżamy z gór. Statystyka jest okrótna - 2 dni i jakieś 80 km ![]() Za Kukes wjeżdżamy na SH5, gdzie po parunastu kilometrach skręcamy w z asfaltu w góry (zjazd z asfalty nie wzbudził entuzjazmu Cleo ![]() ![]() ![]() ![]() Po postawieniu namiotu budujemy prysznic w technologii rejli, a jak! ![]() Parę głębokich przemyśleń: Często zdarza Ci się usypiać mając takie widoki "za oknem"? ![]() ![]() Tak, to był dobry dzień... ![]()
Każdy dobry uczynek zostanie ukarany. z wrogami poradzę sobie sam...Przykładnie. ------------------------------------------------------------------ chroń mnie Boże przed przyjaciółmi, ------------------------------------------------------ Mój ból głowy, moja skrucha,
Moje kiszki, moja franca, Moja wreszcie groza ducha, Gdy Kostucha rwie do tańca! Ostatnio edytowane przez hans : 09.01.2013 o 20:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Export ponad 370kg żywca do Shqipërii | Orzep | Trochę dalej | 69 | 27.02.2014 10:48 |
Włóczęga po kraju 15-30 Lipca | KML | Umawianie i propozycje wyjazdów | 13 | 14.07.2011 22:46 |