![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Tak , jest to ważne dla wszystkich którzy cenią sobie polską mowę jak i pisownię. Dla przykładu dziś parę godzin posiedzialem na forum Vectry na którym jestem od parunastu lat. I wiesz co? nie trafiłem na żadne olewanie pisowni jak też kulturalnego wysławiania się. Może jesteś człowiekiem któremu jest to obojętne ale pozwól łaskawie pozostałym setkom forumowiczy na trzymanie poziomu.
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 25.12.2012 o 20:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Kurowice
Motocykl: Transalp 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 5 godz 58 min 0
|
![]()
Jeśli chcesz mieć moto pewne to remont, bo wiesz co masz i wiesz za co płacisz.
Miałem podobny dylemat w aucie. Kupiłem silnik, oczywiście z gwarancją rozruchową. Niby wszystko było ok, ale do końca było to "niby" i ciągle czegoś mu brakowało. Żeby było porządnie to i tak trzeba by mu remoncik robić po przejechaniu 20tyś. I nawet nie bardzo wiadomo było o co chodzi. O ile w swoim wiesz co było robione i co mu może dolegać to wstawiając silnik niewiadomego pochodzenia nie wiesz totalnie nic - jaki ma przebieg, jaki ma olej, co miał robione... Póki się daje, a silnik ładnie pracuje to czemu jej nie przyspawać i wykorzystać do końca?
![]() |
#3 | |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 14 godz 20 min 30 s
|
![]() Cytat:
na marginesie głupio jest edytować posta na który była już odpowiedz udzielona dwie minuty wcześniej ![]() przypomnę ci i może paru osoba też nie ma obowiązku odpisywania na każdy post czy watek chcesz odpowiadasz, chcesz nie. jeśli odpowiadam na watek po mongolsku to nie płacze ze nie był po polsku!! jeśli chce - odpowiadam, nie rozumiem pytania nie odzywam się lub proszę o zadanie pytania raz jeszcze w języku który rozumie. to przecież takie proste . to pytający dba oto aby jego rozmówcy go zrozumieli i udzielili mu odpowiedz o jaka prosi. ps forum vectry mnie zwyczajnie .... i powiedzmy ze złamałem regulamin w tym miejscu ![]() pozdrawiam cie serdecznie i nie odbieraj tego personalnie lecz jako głos sprzeciwu przeciw takiej jakości moderacji forum nie podoba mi sie to i tyle
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 11 godz 56 min 0
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Remont Silnika | ferolo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 27 | 12.07.2012 22:28 |
Remont kapitalny czyli zrób to sam i nie spier...ol | aciu | Regularne czynności serwisowe | 337 | 25.04.2012 10:18 |
Remont silnika - wymiana oringów | Vooytas | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 6 | 10.05.2011 20:33 |
remont silnika | bartol | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 73 | 21.03.2011 12:23 |