![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]()
Sprawdz czy przewody podcisnieniwe (t ktore ida do glowicy silnika) Czy nie sa skruszale i nie biora "lewego powietrza". Porzycz tez od kogos pompe normalna elektryczna ktora pewnie dziala i zrob z tym test. Eliminiuj po kolei mozliwosci. Powodzenia i napisz jak zwalczysz gnoja.
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Zaniemyśl
Motocykl: RD07
![]() Online: 2 dni 6 godz 22 min 52 s
|
![]()
1.
Linka sprawdzona- wszystko ok
2. Cytat:
![]() 3. Cytat:
4. Cytat:
Pozostaje opcje do sprawdzenia 5. Cytat:
Konkretnie to "falowanie" przypomina raczej "lekkie muśnięcie" klamki przedniego hamulca.(tarcza raczej krzywa nie jest bo było to regularne a w tym przypadku tak nie jest) Co ciekawe w ciepłe dni jest to trudniejsze do wykrycia, ale w ten weekend się przejechałem i z każdym kilometrem było gorzej. Elektryki tak do końca wykluczyć nie mogę. Gdyż jak pisałem wcześniej spędziłem trochę czasu nad przywróceniem instalacji choć trochę fabrycznego wyglądu. Niestety mój poprzednik elektrykiem raczej nie był a z lutownicą to znał się chyba tylko z widzenia. Obawiam się, że trzeba będzie całą instalację wyjąć i przejrzeć. Będę zdawał relację na bieżąco ![]() Ostatnio edytowane przez blackcock84 : 14.05.2012 o 22:47 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Skrzynia dziwnie wyje po wymianie oleju | motomysz | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 2 | 12.04.2014 20:52 |
Zakup opon, a indeks prędkości S - H | adamsluk | Hamulce, kola, opony | 12 | 25.07.2013 12:41 |
Pyznać się kto to zna i przy jakiej prędkości :) | paku | Hamulce, kola, opony | 23 | 18.06.2011 12:57 |