![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 5 min 22 s
|
![]()
Ja bym to zrobił tak:
1-na zimno bez zapalania zmienił olej na najtańszy samochodowy sprawdzić czy jest płyn w chłodnicy. 2-namoczyć łańcuch w hipolu 3-podpiąć jakieś aku od innego moto 4-jazda próbna polatać po kszokach i wszystko wyjdzie A jak będzie ok to w grudniu rama do piaskowania a szprychy do cynkowania . Robię coś podobnego ale moja rd04 podobno 10lat pod płotem leżała ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Akumulator juz wyciagniety.AT jest jeszcze na niemieckich numerach.Czeka mnie przygotowanie i pierwsza rejestraja itd itd.
Nawet nie chce mowic jak chcialbym ja juz dzis odpalic i pojezdzic po tutejszych lasach,ale jak to mowia na poludniu-to se ne da. NAstawilem sie na rozebranie na czesci pierwsze,nauczyc sie czego sie nauczyc da na temat AT. Ksiazke juz mam-choc nie jest w niej dokladnie wszystko,ale na poczatek starczy. Licze na was:-) Ostatnio edytowane przez betu : 31.03.2012 o 21:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]() Cytat:
Nie wiem czy mi się wydaje ale chyba jakikolwiek olej samochodowy do motocykla to jest zabójstwo dla sprzęgła... no chyba że miałby on służyć do płukanki tylko ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Tak,tez o tym myslalem.Wlac np 15 W 40 zeby tylko odpalic i nagrzac,a wtedy wymienic juz na 10 W 40.
Teoretycznie macie racje-moglbym go odpalic i zobaczyc czy chodzi-ale za duzo nim nie pojezdze-bo ani zarejestrowany,ani nie mam gdzie bez rejestracji nim pojezdzic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 5 min 22 s
|
![]() Cytat:
![]() A z rejestracją to też luzik powoli pomyśl że są CR CRF i też latają jakoś a rejestracij tam nie uwidzisz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Olej samochodowy jest OK, nic nie wybuchnie.
|
![]() |
![]() |