Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Hardware

Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 31.01.2012, 16:18   #1
bliźniak
droga jest celem

bliźniak's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X70.000
Galeria: Zdjęcia
bliźniak jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 18 godz 34 min 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał fxrider Zobacz post
...
Po 30 sek. A mnie właśnie to zachowanie masakrycznie wpieniało, bo nawet jak zasilanie zostało w międzyczasie przywrócone to nadal trzeba było klikać. U mnie na LC4 z racji wibracji regularnie miewałem z tym problem - mam n.p. zaraz zjechać, chcę sprawdzić czy to już tu a na GPSie widzę ekran "automatyczne wyłączenie za 15 sek" - muszę łapę odrywać, klikać i mieć nadzieję, że mapa zdąży się odświeżyć zanim będzie za późno na ew. manewr. No i czasem klikanie tego co kilkanaście sekund może być ciężko irytujące. A jak się w porę nie zorientujesz to nagle odkrywasz że masz wyłączony odbiornik - potem minuta odpalania, dziury na trackach, etc... Najgorsze, że nie da się zmienić tej opcji. O ile dobrze pamiętam ustawienie interfejsu jako "Garmin Spanner" powoduje, że po przywróceniu zasilania to okno samo się wyłącza (nie trzeba potwierdzać) - gdyby nie to odkrycie to by mnie apopleksja jeszcze częściej strzelała. W terenie zupełnie przestałem używać zasilania zewn. bo z w/w powodów totalnie uniemożliwiało to korzystanie z odbiornika.
Będę teraz kombinował z zabudowaną na stałe ładowarką i jakimś patentem, żeby wtyczka nie wypadała z odbiornika. Na AT pewnie problem nie byłby aż tak istotny, ale u mnie autentycznie jest. Dlatego port szeregowy (ten okrągły) w 78 jest w.g. mnie znaczącym atutem (a jego usunięcie z 62 (bo w 60 był) czystą złośliwością).
Tak jak mówisz, 30 sec, i też mnie to irytowało, ale po drugim wyłączeniu się oplotłem gumką wtyczkę do gniazda zapalniczki , później wymieniłem kabel na taki z kątową wtyczką usb (taka jak na focie, też już gdzieś o tym pisałem) w każdym razie nie wypada jak kabel wcisnę pod uchwyt. Ale faktycznie - ładowarka na stałe była by fajnym rozwiązaniem przy telepaniu po offie.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpeg usbmini90.jpeg (2.7 KB, 258 wyświetleń)

Zasady Postowania