|
![]() |
#1 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Montana, owszem, pokazuje ci ile masz do punktu końcowego tego śladu. @ kolasek77 Nie mam pojęcia czy Montana kupiona w US i PL czymś się różni. Podejrzewam (ale nie jestem pewien!), że niczym: w firmware, w setupie, jest tak dużo egzotycznych języków do wyboru, że wydaje mi się że Garmin robi tą samą wersję na cały świat. Pomijam kwestię zakupu Montany z załadowaną (za dopłatą) mapą Europy lub USA. @ ATomek - pytałeś na ![]() ![]() Nie znam zumo660 i na pewno nie jestem wskazać szczegółowych różnic z Montaną. Ale jedna ogólna różnica jest dość widoczna: 1. Zumo660 to w gruncie rzeczy nawigacja samochodowa (z jej ergonomią poruszania się po szosach), odpowiednio "utwardzona" (woda i wibracje) i prawdopodoobnie z paroma ficzerami przydatnymi na motur. 2. Montana to typowa nawigacja turystyczna (z jej ergonomią korzystania z map topo i rastrowych i ogólnie bardziej "off"), tyle że swoimi rozmiarami bardzo 'wzdęta'. Jedyna konkretna i szczegółowa różnica którą widzę z powyższego, to: zumo po wyciągnięciu z uchwytu popracuje na akumulatorze ze 2 godziny, a Montana kilkanaście godzin, przy czym mozna u niej zamiennie stosować oryginalny aku lub paluszki AA. Co do reszty cech to pytaj właścicieli zumo, bo ja się nie podejmuję. Zdrówko, Miszel |
|
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: PragaPd
Motocykl: 690
![]() Online: 4 dni 3 godz 13 min 17 s
|
![]() Cytat:
tam po wgraniu śladu i przejściu na tryb morski jest nawigacja po śladzie, dokładnie tak jak w Montanie nawigacja po wyznaczonej trasie - dla mnie to nie jest wada, nie wymagałem tego od navi, latam po śladzie dokładnie jak to opisałeś zdrowia! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Miasto: Kalisz
Motocykl: G650X-challenge
![]() Online: 2 dni 2 godz 42 min 34 s
|
![]()
A ja mam jeszcze takie pytanko. Z ilu pkt maksymalnie moze skladac sie slad wysylany z MapSource/BaseCampa do Montany? Ile takich sladow mozemy wrzucic?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Miasto: Kalisz
Motocykl: G650X-challenge
![]() Online: 2 dni 2 godz 42 min 34 s
|
![]() Cytat:
Otoz wrzucilem 5 sladow przez Mapsource: 1. 3295pkt 2. 7384pkt 3. 5152pkt 4. 3149pkt 5. 3973pkt Wszystkie po zaznaczeniu opcji "pokaz na mapie" sa widoczne w calosci ![]() Po wrzuceniu ich do odbiornika Mapsourcem tworzy sie plik \Garmin\GPX\Temp.GPX. Po odpaleniu odbiornika i zaimportowaniu tych sladow nazwa pliku zmieniona zostaje na "Imported_08-LUT-12 123734.gpx". Sladow tych ponownie nie da sie sciagnac z poziomu MapSourca. Mozna je recznie wyciagnac z odbiornika przez skopiowanie na dysk i otworzyc Mapsourcem. Beda wtedy widoczne. Jesli jednak zmienimy w odbiorniku np kolor takiego sladu to MapSource juz go nie otworzy nawet po recznym skopiowaniu. Moze komus sie przyda taka informacja. Musze zobaczyc jak radzi sobie z tym BaseCamp. Co moge powiedziec/napisac wiecej? Sam odbiornik robi bardzo pozytywne wrazenie. Ekran jest swietny. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Montana- kabel do zasilania | Michal | Zastosowanie praktyczne | 9 | 05.11.2013 10:04 |
Garmin Oregon (Montana, 62, ... ) - oprogramowanie subiektywnie idealne | sowizdrzal | Zastosowanie praktyczne | 15 | 27.08.2013 11:14 |