Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07.06.2011, 11:45   #1
MarcinN

Motocykl: RD03
MarcinN jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 godz 5 min 18 s
Domyślnie

Też mam AGV Longway. Od 2 sezonów. Jestem zadowolony. Dobry stosunek jakości do ceny.
Model 2 różni się tylko dodatkową blendą zewnętrzną.

Jednak kask ma wady: uszczelka mogłaby być szczelniejsza, brakuje blendy, jest dość głośny, luzuje się pasek pod szyją (zanitowałem go na sztywno).

Zalety: bardzo wygodny, dobre działanie mechanizmu otwierania szczęki, bardzo lekki jak na szczękowca (1650 g - jeden z najlżejszych na rynku), bardzo fajne malowanie (droższa wersja).

AGV właśnie wypuszcza na rynek następcę tego Longwaya. Jestem bardzo ciekawy opinii o nim.

Wcześniej miałem też HJC IS-MAX. Kask był lepszy od Longwaya, ale też droższy. Ukradli mi go. Miał jedną wadę - uciskał mi za bardzo policzki, ale to "wina" kształtu mojej głowy. Jest godny polecenia. HJC świetnie wymyślił sterowanie blendą. Podnosi się sama (na sprężynie) po niciśnięciu przycisku. Rewelacja, gdy nagle wjeżdżamy w ciemny las i chemy błyskawicznie rozjaśnić obraz.

Ostatnio edytowane przez MarcinN : 07.06.2011 o 11:48
MarcinN jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.06.2011, 12:18   #2
krzeszu

krzeszu's Avatar

Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Przebieg: 80000
krzeszu jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 4 godz 3 min 35 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał MarcinN Zobacz post
Wcześniej miałem też HJC IS-MAX. Kask był lepszy od Longwaya, ale też droższy. Ukradli mi go. Miał jedną wadę - uciskał mi za bardzo policzki, ale to "wina" kształtu mojej głowy. Jest godny polecenia. HJC świetnie wymyślił sterowanie blendą. Podnosi się sama (na sprężynie) po niciśnięciu przycisku. Rewelacja, gdy nagle wjeżdżamy w ciemny las i chemy błyskawicznie rozjaśnić obraz.
Posiadam ten model - bardzo fajny jak na swoja cenę. Faktycznie rozwiązanie blendy (jak i otwieranie samej szczęki) są fantastycznie pomyslane. Tylko trochu przyciężkawy jest. W ostatnim świecie motocykli (o ile mnie pamięć nie myli) jest fajne zestawienie szczękowców.
krzeszu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania