![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Wymienić, resztą nie zawracaj sobie głowy.
![]() |
#2 |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]()
Nie zawracaj sobie głowy - kupiłem sprzęt który tego nie miał - zrobiłem troszkę ponad 10k km - i ma - coś musiałem zrobić źle, że teraz pojawił się problem....
wiec ponawiam pytania: - co mogło doprowadzić do takiego stanu? - jak dbać o to aby łożysko główki ramy było sprawne? (co mu szkodzi?)
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: Inowrocław
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 4 godz 52 min 41 s
|
![]() Cytat:
Tak jak radził Lepi: Wymień. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Źle zrobiłeś to, że jeździłeś motocyklem. To nieuchronnie prowadzi do zużycia podzespołów. Dobre, nasmarowane łożysko główki ramy nie wymaga, żeby do niego zaglądać. Jest to zbyt pracochłonne. Zamiast tego kontroluj luz i go kasuj. Jak pojawią się pierwsze oznaki zużycia wymieniasz. Cała filozofia. To łożysko jest powyżej głębokości brodzenia więc nic się z nim nie dzieje.
![]() |
#5 |
księgowy...
![]() |
![]()
Mogło zardzewieć jak się go traktuje karcherem. Łozysko główki ramy przeważnie "czuć" gdy kierownica jest na wprost, natomiast gdy już jest trochę skrecona moze to być wina linek które się żle układają, a wydaje się jakby było to łozysko.
pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wymiana i regulacja łożyska główki ramy | podos | Rama, zawieszenia, napęd | 95 | 01.08.2018 18:52 |
Łożyska główki ramy | STRUś | Rama, zawieszenia, napęd | 37 | 23.08.2017 22:47 |
łożysko główki ramy czy lagi? | Mecia | Rama, zawieszenia, napęd | 27 | 08.06.2009 14:50 |