Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01.01.2011, 22:17   #1
puszek

puszek's Avatar

Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
puszek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 16 godz 21 min 25 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Bies13 Zobacz post
Cześć,
krótkie pytanie, bo czasu też niedużo:
mam kartę " walutową" Mastercard w " ojro". Jadę do Skandynawii: Szwecja, Norwegia, Finlandia. Jak wszyscy z pewnością wiecie tam nie ma Euro.
Tyle tytułem wstępu. A teraz problem:
czy lepiej zabrać ze sobą walizkę pieniędzy , czy też lepiej płacić za wszystko w/ wym kartą?
Na mój chłopski rozum ta druga wersja jest lepsza, ale mogę się mylić.
Nie chodzi o wybieranie kasy z bankomatu.
Dzięki za odpowiedzi.
Konrad
Co do tego czy karta chodzi czy nie to sprawdz czy ta karta jest wypukła..Jesli litery sa wytłoczone to masz szanse ze wszedzie albo prawie wszedzie nią zapłacisz...Natomiast karta plaska chodzi na 1/3 stacji paliwowych w niemczech, austri czy francji...Nie zapłacisz nią za autostrady...
Korzystniej jest chyba płacic kartą euro...przynajmniej w moim przypadku...alior bank
puszek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania