![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
Surykatka
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Poznań/3city/UK/Namibia
Motocykl: Africa Singel - Dominator
![]() Online: 6 dni 19 godz 54 min 29 s
|
![]() Cytat:
![]() Uwielbiam "Tippi z Afryki" - Valérie Péronnet , "Dzienniki Afrykańskie" - Joubert Dereck I Beverly oraz Halika - "Jeep moja wielka przygoda" Przed wyjazdem na Czarny Ląd polecam - Petera Godwina "Gdzie Krokodyl Zjada Słońce" niesamowita historia pięknego państwa z najpiękniejszymi wodospadami i największą inflacją ![]() Choć momentami bardzo brutalna to dla mnie nr 1 Warte przeczytania są też "Rzeka krwi - Podróż do pękniętego serca Afryki"-Tim Butchera cytat: "Jak tobie się to uda? – Na motocyklu i z odrobiną szczęścia." oraz książka jednego z moich ulubionych dziennikarzy Jagielskiego "Nocni Wędrowcy" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Ostatnio ukazała się "Matrioszka w hidżabie" Macieja Falkowskiego i Iwony Kaliszewskiej, którą nota bene mam przyjemność znać
![]() Rzecz jest głównie o rozwoju islamu na Kaukazie, ale nie tylko - polecam tym co sie wybierają w te mańkę. Na szczęście (dla mnie) to bardziej taka fajnie napisana analiza naukowa niż ksiązka podróżnicza. Bardzo starannie omijam książki tzw. podróżnicze ![]() Zdrowia ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
wondering soul
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM 690 enduro, Sherco 300i
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 23 godz 11 min 8 s
|
![]()
Pastor - nie powiem, książka zapowiada się ciekawie. na pewno zerknę. I tematyka taka "bliska".
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Lodz
Motocykl: RD07a
Przebieg: 80000
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 18 godz 55 min 23 s
|
![]()
Biała gorączka - Jacek Hugo-Bader
"Ryszard Kapuściński opisywał imperium z lotu ptaka; uchwycił mechanizmy myślenia, zachowań, procesów. Hugo-Bader opisuje imperium z perspektywy wałęsającego się psa; chwyta mechanizmy myślenia, zachowań, procesów i na dodatek szczura za ogon." Mariusz Szczygieł, reporter "Biała gorączka (obłęd opilczy) jest efektem długiego ciągu alkoholowego, nazywanego po rosyjsku zapojem. Jej objawy to bezprzedmiotowy strach, halucynacje i agresja. Postsowiecki świat opisany przez Hugo-Badera to rzeczywistość w delirium tremens... W takie obszary turyści się nie zapuszczają, nie rekomendują ich też biura podróży. To przestrzeń włóczęgów wszech maści. Świetna proza!" |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
prośba o opinię techniczną, honda RD02 zgasła w trakcie jazdy | marizaga | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 8 | 23.09.2013 23:36 |