|
![]() |
#1 |
instruktor jazdy
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kraków
Motocykl: XT600E
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 12 godz 16 min 0
|
![]()
W którymś momencie uznałem, że po prostu muszę w te rejony wrócić, ponieważ nie sposób zobaczyć wszystko, na co się ma ochotę, a odpuścić żal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
instruktor jazdy
|
![]()
Gdzie nie spojrzeć - pięknie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
instruktor jazdy
|
![]()
Po skalnym mieście przyszedł czas na zwiedzanie okolicznych dolinek.
Wychwalanie na forum motocyklowym zalet zwiedzania na motocyklu jest trochę bez sensu, bo nie sądzę, żebym tu znalazło się wielu przeciwników takiej formy wydawania kasy. Ale całkiem powstrzymać się nie mogę. Jeździłem sobie dróżkami dla turystów pieszych, dla quadów, z radością prostego człowieka straszyłem japońskich zwiedzaczy matjasowym motadem. Mając w pamięci zdjęcie Rambo w samborowym kalendarzu – szukałem ładnych miejsc, żeby i moja Afridyta miała ładne fotki z Kapadocji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
instruktor jazdy
|
![]()
Oczywiście gleba mi się zdarzyła, przez co odłamała się część mocowania kufra. Dzięki Bogu na tyle mała, że kufer dalej się trzymał, tylko nieco słabiej.
Przyznam, że obładowany motocykl budził spore zdziwienie wśród nielicznych jeszcze w tym czasie ludzi zwiedzających doliny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
instruktor jazdy
|
![]()
Typowe dla okolic jest to, że trudno jest znaleźć konkretne poszukiwane miejsca, chyba, że się pojedzie na zorganizowaną wycieczkę. Ja jeździłem, gdzie mi się podobało i na miejscu pytałem, gdzie jestem, lub zaczepiałem handlarzy, koło których budek stały motorowery. Taki zabieg okazał się skutecznym gdyż jednośladowa brać okazała się być bardzo pomocna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
instruktor jazdy
|
![]()
Kapadocja to obszar relatywnie niewielki, więc pobieżnie można wszystko objechać szybko. Jeśli chce się pozwiedzać ten rejon dokładnie, trzeba poświęcić znacznie więcej czasu, choć przeloty między poszczególnymi miejscami są dystansowo nieznaczne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 56 min 54 s
|
![]()
fjutki są super, zdjęcia powalają wszystkie ...!
jaki to obszar ? tak około ?
![]() |
#8 |
instruktor jazdy
|
![]()
Hasałem sobie po wymarzonej krainie, a tymczasem w Polsce, ba, w całej Centralnej Europie powódź siała spustoszenie. Dostawałem raz na jakiś czas lakonicznego smsa w stylu „Sandomierz zalany po dachy” lub o zagrożeniu zalaniem okolic, gdzie mieszkam w Krakowie. Postanowiłem jednak, nie mogąc walczyć z rzeczywistością, zapomnieć o niej i oddać się beztroskiemu odpoczynkowi. Nie dało się… Moi Rodzice mają dom w Lanckoronie, o której nagle głośno się zrobiło wszędzie z powodu spłynięcia wielu domów. O niczym nie wiedziałem, więc byłem mocno zdziwiony telefonami moich znajomych badającymi, czy u moich Rodziców wszystko w porządku itp… Rodzice mnie nie uświadamiali, jak jest w okolicy źle, ale zrobiła to znajoma z Niemiec i naświetliła pokrótce sytuację. Na szczęście akurat powódź moją rodzinę oszczędziła. Wiedząc, jak ciężko jest w Polsce, już nie tak radośnie robiło mi się zdjęcia mojej „kochance”.
|
![]() |
![]() |