![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
![]() Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
![]()
Ja miałem większy problem z wyciągnięciem niż z włożeniem, ale czteropak nie zaszkodzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Road legal
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Stolicstan
Motocykl: AT Rd07 93r mud fighter
Przebieg: kręcony
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 6 godz 6 min 24 s
|
![]()
Jeśli kiedyś będę musiał wyjąć silnik to sprzedam afrykę w piździec.
Walczyliśmy ponad dwie godziny. Nie będę opisywał tej walki bo byście ze mną rozmawiać nie chcieli. Zanim się za to zabraliśmy, obiecałem Ostachowi że z garażu nie wyjdę zanim silnik nie znajdzie się w ramie. Ostach chwilami zasypiał a przynajmniej to tak wyglądało. Nie wiem czy on się tam modlił, załamywał czy medytował. Rzuciłem mimowolnie "dobra, dawaj ostatni raz", chociaż nie ma ch... żebym zrezygnował nawet po dziesięciu "ostatnich razach". Jeszcze raz, silnik na podnośnik. Powiem tylko że wsadziliśmy go z prawej strony. Zdjęty dekiel prądnicy i pokrywa zaworów tylnego garnka. Wlazło. Ostach odtańczył macarenę i odjechaliśmy w stronę sklepu nocnego co było najprzyjemniejszą częścią wieczoru.
![]() |
#3 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
Ja wkładałem nieco inaczej, niestety byłem sam do operacji więc położyłem silnik na boku na pieńku drewnianym, popodkładałem jakies deseczki i inne pierdoły żeby się nie kołysał i nałożyłem na silnik rame z AT max gołą.
udało się bez problemu. Troche rozbierania ale niestety jakoś trzeba sobie radzić w pojedynke. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
oslona silnika i przednia owiewka rd03 a rd07 | magik81 | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 2 | 01.08.2013 22:43 |