Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Lejdis

Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 26.05.2010, 07:29   #1
BLOB
El Mariachi

BLOB's Avatar

Miasto: Podkarpackie
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
BLOB jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 2 godz 12 min 15 s
Domyślnie

Myku teraz zostaniesz spalony na stosie przez ludzi w kapturach

Brunetka - jest to żeczywiście w egzaminie konieczne i nic tu nie da irytacja. Poprostu zapomniałaś a Jaro ma rację od a do dzet, bo i tak dopiero street Cię nauczy jeździć.
No i najlepiej jak się posikasz a Twój inteligentny wyraz twarzy nie zapeszy Pana egzaminatora.

Ostatnio edytowane przez BLOB : 26.05.2010 o 07:40
BLOB jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26.05.2010, 08:23   #2
diverek
Amator podwórkowy

diverek's Avatar

Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
diverek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 4 godz 19 min 2 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał BLOB Zobacz post
No i najlepiej jak się posikasz a Twój inteligentny wyraz twarzy nie zapeszy Pana egzaminatora.
Domyślam się że znasz ten sposób z autopsji

A tak na poważnie. to te przeprowadzenie 5 metrowe jest wg mnie bezsensownym punktem tego egzaminu. Rozumiem, gdyby egzamin dotyczył jakiegoś specjalnego prawa jazdy na bardzo ciężkie motocykle. I egzaminowany miałby przeprowadzić powiedzmy Gold Winga to może jakiś sens by był. A tak nie widzę rozumowego wytłumaczenia, tego akurat, punktu regulaminu.
Facet uwalił ją na takiej pierdole. A chwile wcześniej po poprawnej odpowiedzi na 2 wylosowane pytania, dotyczace budowy motocykla, nie pozwolił jej np. na sprawdzenie poprawności naciągu łańcucha, działanie świateł itp. Zresztą chwile po tym ja zdawałem i też nie pozwolił mi na to. W duchu chciałem odmówić jazdy takim niesprawdzonym motocyklem, ale ze względów obiektywnych tego nie zrobiłem.
Ciekawe co by gość zrobił gdybym postawił się okoniem. I gdybym zażądał jednak umożliwienia mi sprawdzenia sprawności działania podstawowych podzespołów. A jeśli nie to odmawiam jazdy i udaję się do jego przełożonych z opisem zaistniałej sytuacji. Gdybym miał czas, małe parcie na szybkie posiadanie uprawnień to znając się coś w tym stylu bym odstawił. Ale pozostało niestety gdybanie
Stary 26.05.2010, 08:34   #3
Brunetka

Brunetka's Avatar

Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: Afryka RD03
Brunetka jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 3 godz 28 min 3 s
Domyślnie

Myku - ja właśnie się zabrałam za gotowanie ( silnika) i sprzątanie (mycie afri po moich wyczynach)
Brunetka jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26.05.2010, 09:07   #4
czosnek

czosnek's Avatar

Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
czosnek will become famous soon enough
Online: 11 miesiące 1 tydzień 1 godz 32 min 41 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał diverek Zobacz post
Ciekawe co by gość zrobił gdybym postawił się okoniem. I gdybym zażądał jednak umożliwienia mi sprawdzenia sprawności działania podstawowych podzespołów. A jeśli nie to odmawiam jazdy i udaję się do jego przełożonych z opisem zaistniałej sytuacji.
Obawiam się dobrodzieju, że gdybyś odstawił scenę z żądaniami to Pan by Ci dość szybko udowodnił na mieście, ze nie potrafisz jednak jeździć. Tutaj raczej obowiązują punkty:

1. Egzaminator ma zawsze rację
2. Jeśli nie ma, patrz punkt 1

czosnek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26.05.2010, 09:21   #5
jaro5000

jaro5000's Avatar

Miasto: Katowice
Motocykl: RD07
Przebieg: ...
jaro5000 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 2 dni 8 godz 16 min 57 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał diverek Zobacz post
I egzaminowany miałby przeprowadzić powiedzmy Gold Winga to może jakiś sens by był.
tym bardziej nie ma to sensu. Przecież to jest ciężkie i nie służy do pchania, a jak się zepsuje to co komu do tego czy będę pchał 10km do mechanika, czy zostawię w rowie. Egzamin jest na "prawo jazdy", a nie na "prawo pchania". motór to nie hulajnoga- trzeba mu było powiedzieć

Czosnek- tu bym się nie zgodził- jeżeli jesteś pewien swego to się da. Zawsze możesz zakwestionować werdykt egzaminatora. Teoretycznie powinien być egzamin nagrywany.
Problem leży gdzie indziej: przez takie odwoływania można stracić więcej czasu niż na ponowne podejście.

...swoją drogą kiedyś widziałem ogłoszenie o takiej treści: "Emeryt-społecznik chętnie utrudni życie dowolnej organizacji, zasypując ją skargami, za niewielką opłatą".
Odpowiedz

Zasady Postowania