![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
heu ?
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
![]()
A w takim układzie nie będzie Ci się olej wylewał wszelkimi dostępnymi dziurami, a układ zapowietrzał?
![]() |
#2 | |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 5 min 33 s
|
![]() Cytat:
Dubel, większa w grę wchodzi, jak najbardziej. W AT malutka wbrew pozorom jest ta chłodnica w porównaniu do innych rozwiązań. Myślę nawet aby zapolować na chłodnicę oleju od jakiegoś ściga czy czegoś podobnego, ceny są podobne do klamorów od AT. Zobaczymy, narazie koncept im dłużej o nim myślę tym bardziej mi się podoba. Muszę tylko nieco pierwotną owiewkę docelowo zmienić, bowiem inne lampy będą (pionowe) i pod nimi wygospodarować miejsce na wlot powietrza właśnie na tą chłodnicę. Narazie to jakiś koncept jest tylko, ale będę chciał go wdrożyć.
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Tuchów / Redditch
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 17 godz 47 min 20 s
|
![]()
Chlodnica uzywka czy z motoru innego czy nawet plaskacza - za duze zeby nie bylo, wymiarowo jak zdecydujesz czy u gory czy tylko zmiana na wieksza. Jak przenosic do gory to dodatkowy zbiornik, mozna by cos z patentami z yamah (xtz,tdm, xt600) pomotac bo tam sa suche miski, a w xt600 piekny zbiornik z przewodami dlugimi..........
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Różnice - chłodnica oleju i wody RD04. | krzysiek_m | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 10 | 17.06.2012 22:47 |
Chłodnica oleju. | wieczny | Układ chlodzenia | 9 | 06.02.2009 21:14 |