Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > KTM

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 16.12.2022, 09:55   #25
Dubel
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał ex1 Zobacz post

Być może nie dla Ciebie na tym etapie.. może za jakiś.czas
Słuszna uwaga
Po 990 miałem GSA 1200, motocykl zajebiście wygodny, bezproblemowy i przemyślany jednak całkowicie wyprany z emocji , do tego stopnia znudziła mnie nim jazda że nie chciało mi się wyciągać go z garażu. Gdy nadeszla decyzja o zmianie (2018) pierwsza automatyczna myślą byla oczywiście Afryka, jednak jazdy próbne skutecznie wyleczyły mnie z tego pomysłu. Nuda i flaki z olejem, piękny dźwięk silnika, trochę marketingowej papki o legendzie, no i uniwersalność oraz spokój gsa bo to konkurenci są. Kat jest kierowany na pewno do innego odbiorcy i motocykle te dzieli przepaść.

Cytat:
Napisał zimny Zobacz post
No 1190 to ładna maszyna. A jak się ma ta kwestia oddawania mocy na tle 950-990? Jest trochę ugładzone?

Bo na 950S to na mokrym nigdy, na żadnym innym sprzęcie tak nie pilnowałem manetki tam na biegach 2-4. Czy można takim 1190 np. taśtać się jak Afryką czy GSem? Tzn. nieśpiesznie i na luzaku? Na 950S się nie da, a jak się da to na siłę.

Na GSie się da jak najbardziej, wręcz ten bokser ma taki leniwy charakter do 4-4,5 tys obrotów - a po odkręceniu moc jest. Dla mnie absolutnie wystarczająca.

Że po odkręceniu w KTM jest afera to już ustalone przez tysiące jeźdźców

Pozdrawiam
zimny
da się tas tas ale jest to mniej przyjemne tas tas niż w gs, natomiast dużo lżejsze niż w 990. 1190 jest inaczej wystrojony i mniej 0-1 niż 950/990. Motocykl raczej dla ludzi lubiących dynamiczny styl jazdy o sprecyzowanych wymaganiach.

Cytat:
Napisał czosnek Zobacz post
...
Co do szimy to doświadczył jej 7Greg gdy się wymieniliśmy motocyklami i chciał pokazać młodszemu pokoleniu jak się jeździ. Przy 180km/h była chwila, w której myślałem że pozbędę się kolegi i motocykla Od tej chwili przy ok 170km/h zaczynam się usztywniać. Na wiosnę zmiana oleju w amorze skrętu i nowa opona na przód. Z tą szimą w 1190r to temat dość znany więc coś jest na rzeczy.

Załącznik 120978
oczywiscie że jest , nie bez powodu jest fabryczny amor skrętu, przyczyną tego zachowania jest ostry kat główki ramy który daje prowadzenie precyzyjne ale efektem ubocznym jest shima
  Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania