![]() |
#16 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Wracając do tematu...
Jak inni pisali - jest gdzieś zwarcie skoro pali 10A bezpiecznik. Stawiam na kill switch bo to właśnie w terminologii Hondy nazywa się ENGINE STOP SWITCH. W modelach NAT przed fejs liftem (czyli do 2018) był problem z kill switchami, który objawiał się właśnie tym że moto nie startowało albo gasło zaraz po starcie. Potencjalnie przyczyną była nieszczelność owych przełączników i wilgoć/woda robiła swoje. Był na to oficjalny recall i Honda wymieniała te przełączniki. Może i tu jest podobny (choć poważniejszy, bo pali bezpiecznik) problem. Niestety nie mam workshop manuala do modelu >2018 więc to co poniżej jest do modeli <2018 Poniżej schemat systemu wtryskowego manualnej NAT. Gdy bezpiecznik ENGINE STOP (tutaj 7,5A) jest spalony, będzie jak u Ciebie: czyli brak działania pompy paliwa. ![]() Poniżej schemat systemu rozruchu. Jak widać tu też mamy do czynienia z bezpiecznikiem ENGINE STOP stąd rozrusznik nie zakręci. ![]() Ja bym zaczął więc od rozkręcenia kill switcha i zobaczenia co się tam w środku dzieje. Jest parę filmików na YT jak to zrobić. Mam nadzieję, że może wystarczy go w środku oczyścić i obejdzie się bez jego wymiany. Powodzenia i miłych wakacji ![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Awaria w trasie | Nomad | Wszystko dla Afryki | 25 | 03.06.2018 10:37 |
awaria ST 750 | Tolecki | Inne - dyskusja ogólna | 21 | 06.01.2016 20:41 |
awaria | balczezzz | Układ elektryczny i zapłonowy | 15 | 11.07.2011 21:40 |