![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: podwrocławskie zadupie
Motocykl: '12 LC4 690 Enduro R
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 32 min 45 s
|
![]()
Kolega Neo mam sporo racji. Kluczem do ciekawego filmiku/relacji są przede wszystkim krótkie, kilku-kilkunastosekundowe ujęcia, trochę dialogów, wstawki, ujęcia z różnych miejsc, mogą być też zdjęcia, wąskie i szerokie kadry. Dopiero taki miks jest ciekawy, a to czy poskładamy go ręcznie, czy zrobi to za nas aplikacja, ma już trochę mniejsze znaczenie...
Oczywiście jeśli mamy w głowie konkretny zarys filmu to żaden program nie odgadnie naszych myśli i nie zrobi tego dokładnie tak jak się spodziewamy, ale powyższa aplikacja pomoże w skatalogowaniu konkretnego wyjazdu w krótką, zwięzłą, łatwą do strawienia treść. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
Osobiście bardzo mi się podobają relacje @Piasta, które są wieloodcinkowe i okraszone ciekawym komentarzem autora. Mimo, że filmy są długie i nie ma w nich "fajerwerków" to ogląda się je bardzo przyjemnie. A przede wszystkim, wiem sporo o planowaniu, przygotowaniach, drodze, noclegach, problemach etc. Innymi słowy mam dodatkowe informacje oprócz samego obrazu, które mogę wykorzystać we własnych planach. To bardzo pomocne. Taki film z krótkich ujęć to dzieło zajawkowe jako "trailer" jak najbardziej może być ale nie jako przekaz relacji z danej wyprawy bo wychodzi z tego film drogi, który może jest efektowny ale nic nie mówi o danej wyprawie. Doskonały przykład jest w filmiku, który umieścił @Neo https://youtu.be/85VErvTqgWc Zlepek fajnie sklejonych ujęć ale nie mówiący kompletnie nic oprócz tego że krajobrazy fajne i z pewnością trip był zajebisty. Nie wiem co, kto, gdzie, etc. Fajnie to wygląda ale takie filmy ja przynajmniej po prostu przewijam bo w tej produkcji nie ma kompletnie żadnych użytecznych informacji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 23 godz 2 min 22 s
|
![]() Cytat:
Jaki rodzaj filmu jest zależny od grupy docelowej. Jak ktoś ma zajawkę podróżnicza to szuka cennych informacji i jest w stanie skupić uwagę na dłuższy czas, jednak jeżeli chcesz zainteresować szeroką publiczność: ciotkę, wujka, sąsiadkę znajomych na FB to lepiej się sprawdzi szybki trailer. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Dominiku, oczywiście masz rację. To wyłącznie moje dalece subiektywne zdanie bo jak wiesz raczej jestem praktykiem i oglądanie zajawek, które nic mi nie mówią traktuję jak stratę czasu. A że nie mam FB to nie muszę się zbytnio wysilać zaspokajając zachcianki rodziny czy znajomych ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ciekawy artykuł | Adagiio | Kwestie różne, ale podróżne. | 7 | 01.05.2016 23:17 |
ciekawy komplet | Big_Brother | Archiwum | 0 | 06.05.2009 16:41 |