![]() |
#11 | |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]() Cytat:
Tymczasem... Schodząc - jakieś 30min od szczytu minął nas klient który biegł na szczyt... - TAK birgł - i nie był to trucht - to był bieg - sam pewnie na płaskim nie był bym w stanie się za facetem utrzymać... Po następnych 30 minutach: Miny nasze były podobne: Na szczęście znalazła się dziewczyna która odwróciła naszą uwagę - bardzo się prężyła ![]() Pełne słońce i szum wodospadu... Piękne widoki ![]() Koniec!! - dotarliśmy na kemping, prysznic i kima... Po 2godzinach kimania - zerwałem się, i poczułem - pieczenie na twarzy, ramionach i klacie... - pomysł schodzenia bez t-shirt'a nie był dobrym pomysłem... - czas kupić coś na poparzenia słoneczne... - następny hit wyjazdu... - rozchwytywany przez całą naszą paczkę... Co wieczorem? "Na Konia" i do miasta - w ten wieczór zjedliśmy w restauracji... Na przystawkę zamówiłem sobie Haggis'a - jeden ze specjałów szkockiej kuchni... I zamówiłem steak'a - niestety nie było Sirloin Steak - więc zamówiłem Ribeye Steak - błąd!! - przed wyjazdem kilka tygodni śliniłem się na steak'a - ale postanowiłem, że zjem sztejka dopiero w Szkocji... - zawiodłem się... :/ pojedli, popili, wsiedli na Kuńe, nalali wachy, pobłądzili w drodze powrotnej na kemping, - po powrocie KIMA - na następny dzień - powrót na trase... Dokąd? - tego jeszcze nie wiedzieliśmy... Podsumowanie: Zrobionych kilometrów (na motocyklach) tego dnia: ok.30km Straty: - Zakwasy, poparzenia słoneczne, kilka kilogramów ciała - wypoconych podczas wspinaczki...Wypita woda (na osobę): ok.6litrów... Oddane płyny: ok. 2litrów... Zmęczony byłem strasznie po tej wspinaczce, - zadawałem sobie pytanie PO CO ![]() Jednak wczoraj (30 czerwca 2012) pojechałem się wspinać na Binn Chaonaigh - jedną z większych gór w okolicy... - spodobało mi się to chyba... ![]() Schodząc ze szczytu w Szkocji jak i wczoraj odczuwałem taką pozytywną energię, radość z obcowania z naturą... - bardzo pozytywnie to na mnie wpływa... W planach już następne szczyty i szczytowania ![]()
![]() |
Tags |
scotland , szkocja |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Relacja z podróży dookoła świata MXT 2012-2013 | mirek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 1 | 05.05.2014 10:09 |
Szkocja - koniec maja 2012 | Tymon | Umawianie i propozycje wyjazdów | 9 | 27.12.2011 11:19 |