Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 21.01.2010, 15:23   #1
zbyszek_africa
księgowy...

zbyszek_africa's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Radom
Motocykl: KTM LC8 990 Adv.S 08' E-bike CUBE Fox full
zbyszek_africa jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 4 tygodni 20 godz 33 min 36 s
Domyślnie

Do Aralska ciekawa stepowa droga, orły i swistaki. Bajkonur strefa wojskowa zamknięta. To co widzisz z wiaduktu na asfaltowej drodze po lewo stacja radarowa, po prawo wyrzutnie ale daleko, trzeba dobrym obiektywem. Znajdę zdjęcia to dam.
Tylko po co, jak zobaczysz zdjęcia to stwierdzisz hmm Bajkonur to tylko taki punkt na trasie, objazdówka

pozdr.
zbyszek_africa jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21.01.2010, 15:29   #2
czosnek

czosnek's Avatar

Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
czosnek will become famous soon enough
Online: 11 miesiące 1 tydzień 1 godz 2 min 36 s
Domyślnie

Służę widokiem

Też próbowaliśmy podjechać bliżej ale zostaliśmy zawróceni przy milicyjnym poście. Na nic zdały się tłumaczenia, że My tolko chatieli "Burana" uwidieć Wyrzutnia tak jak pisał Zbyszek, w głębi po prawej. Przez lornetkę fajnie widać.

Wybaczcie offtop ale nie mogłem się powstrzymać z lansem, że też tam byłem

Ostatnio edytowane przez czosnek : 21.01.2010 o 15:32
czosnek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.01.2010, 00:45   #3
AnnaKarolina

Motocykl: RD03
AnnaKarolina jest na dystyngowanej drodze
Online: 24 min 23 s
Domyślnie

Panowie,

dziękuję za Wasze poznawanie od podeszwy

a Bajkonur...jadę, zeby czegos poszukac...

czy mogę mieć jeszcze pytania?
AnnaKarolina jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.01.2010, 11:55   #4
Budzik

Budzik's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: 100lyca
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
Budzik jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 2 godz 58 min 52 s
Domyślnie

Moje marzenia podróżnicze są bardzo zbliżone do tego, co ładnie wcześniej napisał MChmiel - tyle, że ja swoją motocyklową wyprawę z synem planowałbym za jakieś 15 lat (Paweł ma w tej chwili 6), albo rzeczywiście za jakieś 18-20 lat, ale jeszcze z córką (obecnie 3).
Tak czy inaczej Szanowny Chmielu przygotowania musimy zacząć już teraz - po pierwsze trzymać formę, żeby się do tego czasu nie rozsypać, a po drugie budować zdrowe relacje ze Smykami, żeby wtedy jeszcze chcieli z nami gdziekolwiek pojechać .
Póki co zarażam moje towarzystwo bakcylem wyrypiarsko-podróżniczym ciorając ich po bezdrożach rowerami na przemian z czymś, co można by nazwać 4-kołową wersją AT czyli LR Defenderem (w wieku odpowiadającym RD07a).
Moje marzenia krótkoterminowe to Rumunia (rodzinnie, więc Defenderem), a następnie dalej, również rodzinnie, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy ostatecznie dokąd.
Inna kwestią są plany i marzenia co prawda również podróżnicze, ale żeglarskie, więc pisanie o nich w tym miejscu byłoby chyba offtopem .
I ostatnie, również off-topowe, ale nie mogę się oprzeć - poeksplorować trochę Wisłę. Też na silniku, ale od strony wody .
Budzik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.01.2010, 12:13   #5
MChmiel

MChmiel's Avatar

Miasto: Piaseczno
Motocykl: RD03
MChmiel jest na dystyngowanej drodze
Online: 11 godz 51 min 59 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Budzik Zobacz post
Moje marzenia podróżnicze są bardzo zbliżone do tego, co ładnie wcześniej napisał MChmiel - tyle, że ja swoją motocyklową wyprawę z synem planowałbym za jakieś 15 lat (Paweł ma w tej chwili 6), albo rzeczywiście za jakieś 18-20 lat, ale jeszcze z córką (obecnie 3).
Tak czy inaczej Szanowny Chmielu przygotowania musimy zacząć już teraz - po pierwsze trzymać formę, żeby się do tego czasu nie rozsypać, a po drugie budować zdrowe relacje ze Smykami, żeby wtedy jeszcze chcieli z nami gdziekolwiek pojechać .
Buduję, buduję. Mój młody już przesiaduje na świerzo zakupionej od Gregora Afryce, chce by puszczać mu na JUTUBIE filmiki z podróży i takie tam. Więcej, by nie być zupełnie offtopic - młody ma nawet przepiękną czarną koszulkę z Africa Twin na piersi.
A jeszcze, a propos podróży marzeń. Czytałem ostatnio rewelacyjną relację Czosnka z podróży do krainy skośnookich miłośników koni i kumysu, i tak sobie pomyślałem: O żesz, qrwa - ja też tak mogę!!!! Niesamowite. No bo jeśli "bociek żyje, to my też możemy!". Dlatego "podróż marzenie", to brzmi dość nieosiągalnie - dział powinien mieć tytuł "Podróżwktórąniebawemwyruszę - bo nie ma innego wyjścia"
Stary 08.10.2010, 19:17   #6
Gawrys

Gawrys's Avatar

Miasto: Obecnie wszędzie, gdzie sie da
Motocykl: już nie AT ;)
Gawrys jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 18 godz 11 min 46 s
Domyślnie

Ja swoją podróż rozpocząłem jakiś czas temu. 19.04.1983r o godz nie pamiętam jakiej... I kontynuuje ją nadal, każdego dnia....
Gawrys jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.09.2011, 13:40   #7
Olis

Olis's Avatar

Miasto: Wysokie Mazowieckie pod lasem... :-)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Olis jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 12 godz 51 min 57 s
Domyślnie

A ja dzielnie marzę o Ukrainie (tej dzikiej, karpackiej). Już zdążyłam kilkanaście tematów na forum przewertować z nią związanych :-) Będzie to wyjątkowa podróż, planowana na przyszły rok. Wyjątkowa bo pierwsza i na własnym moto :-) Nie szukam szczęścia daleko, wiem, że ta podróż doładuje mi wystarczająco energii, żeby w marzeniach a później w działaniach posunąć się dalej. Ważne, że do przodu a gdzie? Tylko wyobraźnia ogranicza :-)
Olis jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21.09.2011, 15:36   #8
Pajdor

Pajdor's Avatar

Miasto: Gliwice
Motocykl: RD07
Przebieg: 59000
Pajdor jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 2 godz 51 min 35 s
Domyślnie

Podróż marzenie to może być chyba tylko Dookoła świata - ale to jest gruba sprawa. Są jeszcze wersje MAXI np: signapure2poland, złombol jest fajny, chciałbym pojechać jak ten gość z ADVForum co miał Indiana, czopera a teraz krąży Sportsterem po Azji. Jest na forum temat ODYSEJE CZAS ZAZAC gdzie generalnie też jest grubo i wiele wiele innych - podsumowując: jakbym tylko miał troche więcej kasy i urlopu
Pajdor jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.09.2011, 16:03   #9
Jabar

Miasto: warszawa
Motocykl: Trampek xl700
Przebieg: 002500
Jabar jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 6 godz 39 min 23 s
Domyślnie

Bylem w kilku miejscach o ktorych piszecie i.... za cholere nie rozumiem fascynacji Australia - wielkie NIC - poza Red Center nic ciekawego, tylko spiekota, miliony much i paliwo po sześć zeta w outbacku.
Za to Tasmania, Nowa Zelandia, Argentyna (Salta i Jujuy), Boliwia - to jest czad, (Alaski nie wspomnę i reszty stanów tych nieco bardziej cywilizowanych - Utah rulez)

ps.
a mi sie marzy Gruzja, Kazachstan, Tadzykistan itd - az do podnozy Himalajów.

ps2.
a dziecko jest taką samą przeszkodą jak katar sienny....

Ostatnio edytowane przez Jabar : 22.09.2011 o 16:09
Jabar jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania