|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Po przeglądnięciu tego wątku i paru na necie postanowiłem zamówić namiocik bo z mojej obecnej Salewa wykruszyło się podklejenie szwów i w deszczu byłoby słabo a ponadto waga 3,5kg była mało przyjazna.
W drodze eliminacji zostały 2 modele- polecony tutaj: https://www.huskypl.pl/namiot-ultral...ony-d1884.html oraz Naturehike Cloud Up 2 Upgrade przy czym ten drugi jest w 2 wersjach tropiku 3000 i 4000 i o dziwo obydwa mają ten sam kod produktu NH17T001 T (a przynajmniej tak pokazują to handlujacy nimi). Wygral Naturehike ![]() Tropik 3000 jest wykonany poliestru 210T a 4000 ma materiał 20D- nylon powlekany silikonem. Zamówiłem ten 4000 na niemieckim Amazonie, bo nie chciałem ryzykować bezpośrednio u Chinola choć cena byłaby 2x niższa (na Amazonie też sprzedaje Chińczyk ale dostawa w 5 dni a nie 10-21 jak deklaruja na znanym polskim portalu). Czekam na dostawe- podobno już dziś nadane a zamówiłem wczoraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: RLU
Motocykl: RD04
Przebieg: niski;)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 6 dni 17 godz 56 min 24 s
|
![]()
To, że dziś nadane, jeszcze nic nie znaczy. Niemiecki Amazon ostatnio cuda wyprawia, wiem z doświadczenia własnego i znajomych
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: RLU
Motocykl: RD04
Przebieg: niski;)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 6 dni 17 godz 56 min 24 s
|
![]()
Trzymam kciuki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Pomogło ��
Dzis dotarł mój Cloud up 2 dokładnie w terminie jaki podany był w aukcji. Dodatkowo widze, że obecnie kosztuje juz 2 stówy więcej. .P.S. Nie mam doświadczenia z takimi ultralekkimi namiotami ale wydaje sie dość delikatny. Ciekawe jak w deszczu i na wietrze sie spisze. Na razie rozłożyłem pod domem, córka zarzeka się że dziś w nocy będą testy ![]() Ostatnio edytowane przez ArtiZet : 08.09.2024 o 17:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Piotrków Trybunalski
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 80800
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 19 godz 55 min 44 s
|
![]()
Czołem... i ja dołączam do grona zakupowych ludków... po analizie własnych potrzeb i warunków oraz klimatu w których sypiam padło na Naturhike Ultralihht 1 od majfrendów za całe 4 stówki z przesyłką włącznie, w zestawie również płachta pod namiot widoczna na zdjęciu po prawe stronie (i tu serdeczne podziękowania dla 7G za zakup i bezproblemową przesyłkę).
Już niedługo będę miał szansę na recenzję powyjazdową jak się toto sprawuje ![]() namiot.jpeg |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 4 godz 37 min 9 s
|
![]()
naturehike nie wymaga, ale przy używaniu maty śledzie ułatwiają sprawę. Dodatkowo w cloud up2 jeśli nie napnę na śledziach bocznych odciągów to przy dużej wilgotności tropik lepi się do sypialni
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Szczecin
Przebieg: 100K+
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 17 godz 2 min 59 s
|
![]()
Mam taki namiot, a wlaściwie dwa:-). W pierwszym spędziłem kilkaset noclegów i puscił zamek tropiku. Teraz kupiłem drugi - ten jest szerszy w nogach. Jeszcze w nim nie spałem, ale wygląda solidniej od pierwszego. Minusem tego namiotu jest to, że nie jest samonośny. Poza tym same plusy:-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
![]() |
![]()
Kiedyś więcej ale od dawna mało sypiam w namiocie ale nie wyobrażam sobie wchodzenia w deszczu przy mocno płaskim otworze. Zanim się wejdzie woda się leje do środka a kolana w błocie i wnosimy do środka.
Jakaś moda na minimalizm chyba powstała. Jeśli miał bym używać to tylko z tzw daszkiem nawet kosztem dodatkowych dwóch podpórek i 3m linki. Fakt na motocyklu mało miejsca a i można też pojechać tylko tam gdzie sucho i ciepło ![]()
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Szczecin
Przebieg: 100K+
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 17 godz 2 min 59 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |