|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 31 min 2 s
|
![]()
ja zmieniłem zawiasy, i hamulce i ten motocykl nareszcie jedzie jak trzeba, przestawiłem też sety w dół i w tył oraz lepsza kiera i nareszcie pozycja jest jak trzeba
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Ja założyłem cały przód USD od RM250 a z tyłu był Wilbers (z nim kupiłem). Widelec nawet nez setingu robił tak dobrze, że zacząłem tym XTkiem pycić po polnych drogach za szybko - tył nie nadążał. Z przodu 2-u tłoczkowy nisin robił. Z tyłu był bęben ale wystarczał.Gażnik dłubniety, wydech Sibering. Też zmieniłem podnóżki na kateemowe, kierownicę na wysokiego fatbara WRP. Miałem i 2 większe zbiorniki, lżejsze lampy i cyfrowe zegary. Chemii nie było.
Nikt takiego cudaka za pieniądze które w niego włożyłem kupić nie chciał. Rozkompletowałem i sprzedałem graty luzem a motorek dobremu człowiekowi (pozdrawiam!)
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2018
Miasto: Opolskie
Motocykl: XR 600
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 19 godz 59 min 52 s
|
![]()
Dlatego zamiast dłubać xteki od razu nabyłem tt belgarde ale jak wjechałem kumplowi pod górkę ixerka na efceerze ło matko wiedziałem że muszę ją mieć oczywiście ten zabytkowy przodek musiałem wy.. bać bo nie dało się dzidowac. Myślę że na wyprawy jednak belgarda i to ta z rozrusznikiem dalej zawias KYB i ohlins tylko jak większy bak mus chłodnice oliwy .
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: RZESZOW
Motocykl: XT 600 Tenere 1986, T7
![]() Online: 2 tygodni 23 godz 41 min 24 s
|
![]()
nie tak ładne jak ostatnie foty, ale też dorzucę cegiełkę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 55 min 50 s
|
![]()
Niedawno zacząłem składać kolejne XT600 Tenere, tym razem z puzzli, dostarczone wszystko w skrzyniach + rama, koła, zawias. Tylko po numerach na ramie można było dojść z czego baza - XT600 55W, czyli 84/85. Reszta to jakieś zmoty
![]() ![]() ![]() ps. ostatnia fota przy zachodzie słońca, to szukanie na mapie miejsca na obóz. Afryka jechała już wtedy na opadzie bez pompy paliwa, zasięg słaby i trzeba było kalkulować w którą stronę jechać. Ostatnio edytowane przez ArturS : 22.11.2018 o 12:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: RZESZOW
Motocykl: XT 600 Tenere 1986, T7
![]() Online: 2 tygodni 23 godz 41 min 24 s
|
![]()
czołem. Koledzy pytanie, czy trzeba "zaślepiać" wlot powietrza do airboxów od dołu zbiornika, czy wystarczy np nie zamykać klapki od wkładania i wyjmowania filtra (jak na zdjęciu) i też pomoże w temacie nie przegrzewania się silnika. Ma ktoś może do odsprzedania chlodnicę oleju od DR 650, lub z Tenery wersji afrykańskiej - też chciałbym zamontować do mojej 1 VJ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 9 godz 23 min 26 s
|
![]()
Taki że to ubezpieczenie dotyczy XT600Z Tenere 3AJ `88
Za poprzedną, którą sprzedałem 2 lata temu, płaciłem 125pln Edyta. Połączyłem się z ubezpieczycielem - PZU Po kilku przełączeniach udało się sprawę wyjaśnić. Przez błąd w systemie, motocykl z racji wieku został zaliczony jako zabytkowy, (posiadajacy żółte tablice). Składka za moto wynosi 72pln Motocykl na żółtych tablicach dostaje 70% zniżki od ręki. Ergo: Klient dopłacił 50pln i nadal jest zadowolony. Ostatnio edytowane przez Boldun : 16.07.2024 o 13:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Yamaha TDM 850 czy Yamaha Super Tenere ? | Kubaandcom | Yamaha | 48 | 21.04.2022 14:05 |
Yamaha XTZ 660 Tenere | Blady | Inne - dyskusja ogólna | 28 | 18.08.2013 20:14 |