![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 2 godz 56 min 45 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
|
![]() Cytat:
Cytat:
Pytm bo zastanawiam sie nad taka opcja pierwszy raz w zyciu i nie chcialbym stac sie ofiara szatania kasy - nigdy nie zglebialem ile za taka usluge sie placi. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
W jakim regionie RO chcesz to auto zostawić ?
![]() |
#6 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Ja się pasuje gdzieś za Baja Mare. Ale decyzja w piatek.
![]() |
#8 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Nie mam mety z której korzystam w Satu Mare, ale na pewno znajdziesz strzeżony parking w necie z informacją o cenach i lokalizacją a jak nie to jak kolega pisze. Ja zostawiałem busa w zeszłym roku na Węgrzech to płaciłem 20 euri w pensjonacie gdzie nocowałem na tydzień.
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Jelenia Góra
Motocykl: RD07
Przebieg: 88000
![]() Online: 19 godz 12 min 30 s
|
![]()
Hej,
na początku lipca odbyłem taką małą wycieczkę na Nordkapp. Więc wieści są takie że nie było problemu z przekraczaniem granic. Promem do Treleborga, Szwecją do Haparandy. W Haparandzie na granicy Fińsko-Szwedzkiej policjanci zapytali mnie gdzie jadę więc powiedziałem że na Nordkapp, nie za bardzo wiedzieli gdzie to jest , ale jak pokazałem że Norwegia to stwierdzili że jadę tranzytem i mnie wpuścili, "Drajw kerfuli" usłyszałem. Granicę Fińsko-Norweską przekraczałem o 1 szej w nocy miejscowości Kilpisjarwi i była pusta. Na powrocie nikt się nie interesuje kto wyjeżdża z Norwegii ani kto wjeżdża do Szwecji więc nie było problemu. W ten sposób zaliczyłem Nordkapp 6-07-2020. Myślę że na Fińskiej granicy pomogło mi to że miałem cały szpej z wodą i jedzeniem oraz namiotem włącznie co też wyraźnie komunikowałem za każdym razem. "Mam swoje jedzenie wodę , śpię w namiocie i nikogo nie spotykam". Więc jeśli ktoś się wybiera to myślę że Nordkapp jest do "wzięcia". Na marginesie to kraje północne są całkowicie puste w sensie brak turystów, na nordkapp były oprócz mnie może ze cztery osoby a przez cały dzień kiedy się tam suszyłem to może ze dwadzieścia.
![]() |
#10 | |
|
![]() Cytat:
Baja Mare masz jakas juz sprawdzona mete. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nasz kolega Bartek vel. Kołek. Smutne wiesci. | Fitsakis | Kołek | 6 | 29.06.2017 11:17 |