|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 55 min 50 s
|
![]()
Pytanie mam, coby czegoś nie zmaścić - dyszę muszę nieco skrócić, bo jak poniżej widać zostaje mi mały zapas
![]() Dalej idąc czytam z instrukcji: ".. koniec rurki powinien tworzyć jedną linię z płaszczyzną zębatki" Dysza jest z obu stron ścięta na prosto [2]. Dobrze rozumiem, że mam dociąć ją tak żeby była zakończona podobnie jak igła [1]? ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
hej
rurki juz nie obcinam ze skosa. zapychała się w ten sposób w offie. doginasz ją tylko do zębatki i to wszystko. jeśli lekko ociera to mosiądż dotrze się po kilku kilometrach i wyrobi sobie tam taki luz jak mu potrzeba bez szkody dla zębatki. co do jej skracania - im jest krótsza tym lepiej bo mniej wibruje. jeśli jesteś w stanie zmieścić wieszak w miejscu pokazania na zdjęciu to tak zrób. normalnie w AT taki wieszak mieści się przed osłoną zębatki i rurka jest na długość OK tak jak to pokazałem i instrukcji. pamiętaj, że w jarzmie mocującym rurkę musi być i 'igielit' i mosiądz. wbrew pozorom to najważniejsze a często pomijane przy czytaniu instrukcji. zdruf matjas
#3 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze jedno pytanie odnośnie dyszy - w którym mniej więcej miejscu powinna być ustawiona? Tak jak poniżej, czy trochę "wcześniej" (lub później)? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: LC4 Adv
Przebieg: 30000
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 17 godz 27 min 43 s
|
![]() aaaaaaa i wszystko jasne. A ja myślałem, że to wina błota po osie, w któym zdarza mi się jeździć ![]() ![]()
#5 |
![]() |
![]()
tak jest git. to naprawdę nie jest 'rocket-science'.
matjas
#6 |
|
![]()
Przy napełnianiu nowego układu to dużo trzeba piwa wysączyć? Podłączyłem wszystko, przygotowałem się ze strzykawką, załączam, kontrolka z kropelką się zaświeca i cisnę strzykawkę, a tu nic
![]() ![]() To ma tak być, czy coś mogłem zmaścić? Wszystko zamontowane zgodnie z instrukcją, a przynajmniej tak mi się wydaje. Zawór strzałką skierowany "w dół", czyli tak jak olej ma lecieć. Później zostawiłem załączoną olejarkę na jakieś 10 min (ustawione potencjometrem na maksa w prawo i na dwójce) - z dyszy nie wyleciała ani kropla ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
słaby aku nie pomaga. to prawda.
jesli ładowałeś strzykawką 'pod prąd' to nic dziwnego ze poszło - tak zrobiony jest zawór. 1sze napełnienie wszystkiego zajmuje mi max 5 minut /właczajac w to zbiornik/. jesli wszystko podlaczyles prawidlowo w momencie zapalenia sie zóltej diody bedzie słychac cykniecie zaworka. jesli bedziesz miał kłopoty dzwoń - pomogę. matjas
#8 |
|
![]()
Podłączę dzisiaj pod aku samochodu i sprawdzę zawór - spodziewałem się cyknięcia (podobnie jak w instalacji LPG), ale tego nie było ani razu. Napięcie na wtyczce jest. Z tego co na szybko sprawdziłem, to na stałe jest doprowadzony "+", a w momencie zaświecenia się kontrolki pojawia się też masa. Nie próbowałem jeszcze podłączać zaworu bezpośrednio pod aku.
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
mozesz ale max 10 sekund.
matjas
#10 |
|
![]()
Chodzi tylko o to żeby sprawdzić czy w ogóle cyknie. Może myć, że napięcie na wtyczce się pojawia, ale ma za małe natężenie, a z pewnością jakaś minimalna wartość jest wymagana. Podepnę tylko na moment dla testu.
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Motooiler | robertG7 | Wszystko dla Afryki | 25 | 29.03.2014 07:19 |
Porada łańcuchowa pilnie potrzebna ... | paku | Rama, zawieszenia, napęd | 3 | 10.08.2009 09:51 |