Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05.05.2009, 14:20   #1
petrosbike

petrosbike's Avatar

Miasto: Łęczyca
Motocykl: nie mam AT jeszcze
petrosbike jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 godz 21 min 59 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Robert Movistar Zobacz post
Jak ktoś planuje większość tras robić asfaltem to do Trelleborga niech właduje min. 2,5 - 3,0 atmosfery. Robi wtedy dużo większy brzebieg. Śliska wcale nie jest, można w winlkle spokojnie się kłaść.
Co do wytrzymałości można być spokojnym. Zajeżdżamy już kolejny taki zestaw. Nowe kapcie założone w Moskwie, endurzenie po Kamczatce i BAM a potem tylko asfalt. Wymiana przodu zrobiona dopiero pod Kijowem, a na tyle przyjechaliśmy do domu. Kiedyś pisałem że ideałem jakości do ceny jest dla mnie E09 tył i właśnie Trelleborg przód. Tego trzymam się nadal.
Jakos mi ta opona przemawia do rozsądku ale w motoopony nie maja juz nic. Podobno importer sie poddał. Mógłbys podpowiedziec gzdie takie oponki mozna zakupic w miare rozsądnie? Kupno za granica to pomysł niespecjalnie fajny z uwagi na koszty przesyłki więc lepsza byłaby polska.
Stary 22.05.2009, 20:46   #2
Ronin22

Miasto: Paczków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Ronin22 jest na dystyngowanej drodze
Online: 7 godz 39 min 30 s
Domyślnie

witam jestem nowy na forum a chce zapytac o opony ... bo widze ze temat schodzi na cos innego ... dobra ... Wiec jezdze od bardzo niedawna moja africa i mam opony pirelli scorpio mt 90 ... dobre na asfalt ale w blocie utonalem ...chcialbym dostac jakas alternatywe ... bo zdania sa podzielone miedzy E09 a 08 ... bo zrozumialem ze 07 odpada ... Wiec prosze o pomoc ... chce podobne opony jak te ktore mam ... jednak teren to swietna zajawka i tez chce tam sie sprawdzic ... tylko ze wiekszosc trasy wykonuje do pracy i z powrotem a to jest sam asfalt .... wiec jaka obrac alternatywe
Stary 06.06.2009, 00:53   #3
AnubisXRV
Inaczej Audiofionix

AnubisXRV's Avatar

Miasto: Olkusz
Motocykl: RD04
Przebieg: yyy...?
AnubisXRV jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 godz 51 min 16 s
Domyślnie

Wątek wielowątkowy, u mnie w tym momencie siedzi TKC 80 ( na przodzie), tył niestety już się wysłużył (ok 9000km + kilka ostrych hamowań, co by nie zaparkować w tzw. minibusie). Na chwilę obecną Mitas E-09, lubi ślizgnąć ale tj. kwestia przyzwyczajenia. Lżej tyłem hamować i jest git ! Natomiast na przód bym nie założył Lubie uślizgi ale kontrolowane I maly off-top -> TKC w połowie życia swego zaczyna "buczeć" czy mam szukać innych przyczyn ?
Stary 06.06.2009, 12:57   #4
pałeł
gsm: 512242193

pałeł's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
pałeł will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 13 godz 42 min 19 s
Domyślnie

zeby móc wypowiadac sie o loponach trza zjezdic ze 4 komplety w sezonie
a nie jeden komplet w 4 lata
ja tam z mitasa jestem zadowolony mimo ze miałem figure na asfalcie niezła
ale teraz mam fajna kierownice i klawe lusterka
pałeł jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.06.2009, 22:11   #5
grabsztyk

Miasto: Mikołajki
Motocykl: XL 600V
grabsztyk jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 3 godz 39 min 27 s
Domyślnie

Pałeł, a Ty latasz na C-02? Bo właśnie taką chcę zamówić sobie do transalpa.. Tylko czasem muszę wyskakiwać na asfalt, jak to się sprawuję ? Może ktoś lata jeszcze na nich?

E-09 są ok, tylko jak już Ramires zauważył w mocniejszym terenie sprawują się tylko jak są jeszcze całe. ..ale za to na asfalcie sobie radzą..ciężko znaleźć złoty środek, chyba go nie ma..coś za coś

Ostatnio edytowane przez grabsztyk : 08.06.2009 o 22:17
grabsztyk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.06.2009, 08:12   #6
pałeł
gsm: 512242193

pałeł's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
pałeł will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 13 godz 42 min 19 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał grabsztyk Zobacz post
Pałeł, a Ty latasz na C-02? Bo właśnie taką chcę zamówić sobie do transalpa.. Tylko czasem muszę wyskakiwać na asfalt, jak to się sprawuję ?
a wyśmienicie
nie łamiesz przepisów bo wolniej jedziesz przelotowa spadła guma sliska na mokrym ale za to na luznym i na błocie miodzio i dlatego nastepna tez taka bedzie tkc to tylko na szutrze daje raade zjezdziłem kompleet schodzi podobnie jak co2 razy 2
pałeł jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.06.2009, 09:32   #7
grabsztyk

Domyślnie

Ok to zamawiam sobie tez taki komplet i dzida, muszę walczyć bo latam z TT600 tką i lc4 jak wlatujemy ba błotko to na E09 ja zostaję i źle mi z tym
Stary 12.06.2009, 16:02   #8
grabsztyk

Domyślnie

Cytat:
Napisał pałeł Zobacz post
a wyśmienicie
nie łamiesz przepisów bo wolniej jedziesz przelotowa spadła guma sliska na mokrym ale za to na luznym i na błocie miodzio i dlatego nastepna tez taka bedzie tkc to tylko na szutrze daje raade zjezdziłem kompleet schodzi podobnie jak co2 razy 2
Pałeł, a ty masz w przodu też C-02? na opona.pl nie moge znaleźć rozmiaru :/
Stary 09.06.2009, 20:42   #9
Misza
22.10.2006, DTN :)

Misza's Avatar

Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Misza jest na dystyngowanej drodze
Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
Domyślnie

Grabsztyk... przeglądnij pozostałe 23 strony tego wątku, wyciągniesz z tego informację, że są różne fajne oponki ale jednak E09 używa potężna większość ludzi którzy jeżdżą na kościach. Jeśli nie dzidujesz jakoś specjalnie ostro to nie ma nic lepszego w teren co by dawało jeszcze możliwość ostrego polatania po asfalcie. Hołk

czy TKC długo żyje? A E09 długo żyje? Zajechałem juz sporo E09 i wszystkie tyły żyły od 3 tys do 9 tys i za ch*j nie wiem co mam powiedzieć w tym temacie... tak jak będziesz użytkował tak długo bedzie opona działała

-AT RD07 Big Bore 'Troll Bagnisty, ziejący ogniem z regulatora Diabeł Pustynny'

http://www.youtube.com/user/Miszapoland
Misza jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.06.2009, 20:58   #10
grabsztyk

Domyślnie

Staram się mocno dzidować Nawet bardzo intesywnie myślałem nad zmianą moto na lżejszy ale cholernie się zżyłem z moim Trampim znamy się już na wylot No i ciągnie mnie jednak do dużych moto w terenie, stąd i moja obecność na tym forum

Moje E-09 na tyle poszły dość szybko, ciekawy jestem jak C02 by się sprawdziły na asfalcie czy da się w miare podrózować, bo w teren na pewno lepsze od E09 . Pozdrawiam

A jak już założe C-02 na tył to co na przód byście zaproponowali? to samo?

Ostatnio edytowane przez Dzieju : 16.12.2009 o 11:11
Odpowiedz

Zasady Postowania