![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Jak kółka to tylko dwa , a jak chcesz cztery - kup dwa motory :-)
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Lancaster UK
Motocykl: 2x RD07A CRF1100 Adventure Sport BMW F650 GS
Przebieg: 90 tys
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 22 godz 40 min 13 s
|
![]()
Ja tam licze 6l na 100km jak spali mniej to bonus , a jak wiecej ...... loj to gorzej.....
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2016
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 17 min 38 s
|
![]()
U mnie trójka nigdy nie spaliła mniej niż 6. Siódemka najwięcej na autobanie pali 9. Dr650 ma jeden gar, 40pare kucy, 150 kg... gdzie to do afryki porównywać tego piździka?
Gdzieś czytałem, że są tacy co trójką poniżej 4 litrów schodzą ale to chyba już napletem manetkę kręcą. ![]()
![]() |
#3 |
880220111
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
![]() Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
![]()
Swego czasu jadąc na Ua w moim 22 litrowym zbiorniku ubyło 9 litrów paliwa motocykl 30 konna XR 250,hmm winny gaznik z pompką przyśpieszajacą.. i dysze jak do XR 600.. było bogato w komorze spalania..
Jak ci dużo pali to założ mniejsze dysze i wydech oryginał.. powodów może być bardzo wiele typu za duże dysze,dysze rozwiercane bo dziada nie było stac na kupno nowych i ty patrzysz na oznaczenie a tan np 130 a w rzeczywistości 180 jest ,może już silnik kulawy i bedzie chlał wiecej,nieszczelne głowice,wyciągniete łańcuchy rozrządu.. itp i itd pisać by można dużo... jak sie mieści w średniej forumowej to nie ma co grzebac i psuć płatów móżgowych..jak zacznie chlać 10 to wtedy szukaj
![]() |
#4 |
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 20 godz 57 min 34 s
|
![]()
W końcu zacząłem robić jakieś konkretne kilometry i po zimowych wymianach , regulacjach itd , dzisiaj byłem w szoku ( najpierw myślałem że kontrolka od rezerwy się zepsuła i nie świeci ) Bo spalanie jakie odnotowałem to 4.9 L !! Nie oszczędzałem gazu i momentami na czarnym miałem 160 - trasa on/off 50/50 . Nie żeby minie cieszyło małe spalanie , ale to dobrze świadczy o kondycji królowej
![]() Fajne moto z tej trójki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Wczoraj tak ładnie było, że po pracy zamiast do domu od razu poleciałem gdzieś tam.... i nastąpiło testowanie... Najpierw (niemiecka:
![]() ![]() ![]() Zalałem do pełna i teraz zrobię pórbę minimalnego spalania na mieście... więc jakby ktoś spotkał emeryckiego kierownika na afrze w poznaniu w najbliższych dniach to pozdrawiam:: ![]() EDIT: zaczynam wierzyć że AT może pod 200 jechać... gdyby tak mieć w baku z 4 litry zamiast 24 jak ja miałem... gdyby waga jeźdźca byłą w okolicy 65 kg a nie jak u mnie 90 + ubiór... do tego wzrost tak z 175 cm i bardziej aerodynamiczny kształt a nie jak u mnie 192... wszytsko pododawać.. poodejmować + konkretny lepszy egzemplarz AT i może być pod 200...
<br> Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. Ostatnio edytowane przez Mallory : 11.04.2018 o 15:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto zamknięte na stałe
![]() Zarejestrowany: May 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
![]()
Pytanie tylko po co? Dla sportu można czasem sprawdzić górny pułap ale ustawiać wszystko pod licznik? To troszkę nie ten motocykl... Tak mi się wydaje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
powodów testowania może być kilka... a) zwykła ciekawość b) weryfikacja sprawności silnika c) weryfikacja ustawień gaźnika lub przełożeń... Neo - miej litość nade mną:: ![]() ![]() ![]()
<br> Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. Ostatnio edytowane przez Mallory : 11.04.2018 o 16:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Zgierz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: duży :)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 45 min 51 s
|
![]()
Tjaaa... Jak ja tak testowalem swoją 3AJ, to po 30stu kilometrach na /nie/niemieckiej autostradzie, złapałała na tłoku. (ale pusciła
![]() ![]() Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000L DCT
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 4 godz 33 min 27 s
|
![]()
Jeździłem 5 egzemplarzami CRF1000.
Vmax licznikowy na lekko 220, z kuframi i pasażerem 195. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
TTR 600 - zasięg/spalanie | Marcin z Zakopanego | Inne - dyskusja ogólna | 18 | 20.02.2013 15:13 |
Czy używacie jakiegoś dodatku do benzyny który może nie szkodząc zmniejszyć spalanie oleju? | Vooytas | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 9 | 08.06.2010 00:49 |
Czy mniejsze spalanie 7A to moduł ECU i TPS? | wieczny | Uklad paliwowy i wydechowy | 19 | 21.08.2009 23:04 |