![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 6 dni 23 godz 7 min 21 s
|
![]()
Nie spodziewałem się że nowy ADV jest tak znacząco niższy od mojego . Znaczy nie ma opcji jeżeli to jednak ADV
Pozdrawiam z nowym rokiem
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2015
Motocykl: Husky 701, CRF 250L Rally, 1200GS LC Rallye
Przebieg: XX000
![]() Online: 6 dni 2 godz 55 min 35 s
|
![]()
Dzięki za relacje, bardzo dobrze się czyta i jest to w pewien sposób impuls żeby pomyśleć o tym kierunku kiedyś w przyszłości!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ajde Jano
|
![]()
Mam lepszą wersję , bardziej dopracowaną ale jeszcze dłuższą , teraz dłuższa
https://youtu.be/FfS_ssYHxvo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. Ostatnio edytowane przez consigliero : 21.01.2018 o 13:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ajde Jano
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ajde Jano
|
![]()
Znaczy w niedzielę Jordania, hakol meha shamayim, albo inshallah ewentualnie jak bóg da
Pierdolić mróz
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ajde Jano
|
![]()
Dziś mała awaria, taką żywię nadzieję, brak bateryjki w czujniku ciśnienia spowodował brak informacji o tym ciśnieniu, ale skoro sprawdziłem przed wyjazdem to nie przykładałem się przez ostatnie dni do kontroli tego stanu . Dziś po zjeździe z fajnych gór , pokonaniu dość szybko płaskiego odcinka na kilkanaście kilometrów przed celem skusiłem się na wjazd na punkt panoramiczny, podczas pokonywania kolejnego z zakrętów poczułem że motocykl nie jedzie jak powinien. Bardzo powoli dojechałem na pobliski parking na kwadratowo wchodząc w zakręty i okazało się że z przodu nie ma powietrza a kapturek wentyla jest prawie rozkręcony. Po dobiciu do właściwego ciśnienia nie stwierdziłem widocznych oznak przebicia . Jutro będzie poranna kontrola, mam nadzieję zakończona pozytywnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa / Ankara
Motocykl: SD 04
Przebieg: 17000 +
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 7 godz 29 min 40 s
|
![]()
zemściła się wiara w elektronikę (pomimo to widoki super)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ajde Jano
|
![]()
To nie wiara w elektronikę, bateria była wyczerpana jak ruszyliśmy, to zaniedbanie podstawowych czynności obsługowych, chociaż dokręcenia wentyla pewnie bym nie sprawdzał
![]() Mogę powiedzieć jednym słowem było warto zobaczyć Petrę zwłaszcza poza utartymi ścieżkami. Nie wolno za to korzystać z King Highway, główna droga Akaba Amman. Całe zaopatrzenie kraju we wszystko idzie tą drogą, a z Akaby droga wspina się na przełęcz przez 10 km albo więcej i jedziemy w sznurze ciężarówek. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Wlkp
Motocykl: CRF 1000D Transalp-XL650V CB750 BMW-R850R
Przebieg: 400
![]() Online: 6 dni 53 min 12 s
|
![]()
No wlasnie to zaniedbanie podstawowej czynności diagnostycznej bylo podyktowane wiarą w elektronikę. Nie inaczej. Stąd nauka jest dla żuka...
Ostatnio edytowane przez HarryLey4x4 : 08.03.2018 o 08:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Święte chlewiki
Motocykl: Żółty Kurczaczek
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 46 min 11 s
|
![]()
Czekam na więcej