![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Nottingham, UK
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 19 godz 50 min 2 s
|
![]()
I nic nie da się zrobić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Rozpaść się od razu nie rozpadnie, więc w miarę bezpieczne. Ale naprawiać tego niema sensu. Śmietnik.
![]() |
#3 |
|
![]()
To kto ma kola na zbyciu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
szukaj na Allegrogo - jakieś 3-4 tyg wstecz szukałem wahacza od RD04 i były trzy XRV na teile. teraz nie wiem jak jest.
acha, na marginesie - i lepiej chyba kup kompletne koło. nie wiadomo czy uda się odkręcić wszystkie nyple bez zniszczenia szprych /20lat robi swoje/, żeby zapleść nową obręcz na Twojej piaście. a, jak się kiedyś dowiadywałem w hondzie, JEDNA szprycha kosztuje ok 30PLN czy coś w tym guście /z tyłu są chyba trzy rodzaje ![]() matjas
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: okolice Bydgoszczy
Motocykl: RD07A zostaje
Przebieg: 120 000
![]() Online: 2 miesiące 1 dzień 21 godz 31 min 38 s
|
![]()
Miałem podobne problemy jak opisywane wyżej- felga się rozwarstwiała na całej długości i to w roczniku 1999!!!
Ja się bawiłem w adaptację felgi od RD03 do piasty od RD07 ![]() Po pierwsze RD03 ma piastę z równymi szprychami z obu stron- pierwsza długość szprych ![]() Po drugie RD07 ma dwie różne długości szprych z obu stron piasty- druga i trzecia długość szprych ![]() Po trzecie w związku z innymi długościami- są też i inne kąty gniazd nypli. Wnioski: Są trzy rodzaje szprych, nie pasują felgi między modelami( nie wiem jak RD04), jest kłopot z odkręcaniem nypli( ja zrobiłem klucz ze sworznia jakiegoś dużego pojazdu bo fabryczne klucze pękały), po ewentualnym złożeniu mój magic od centrowania miał dylemat jak to zrobić bez motonga- chodzi o usytuowanie piasty względem felgi( zawodowo centruje koła żużlowe i nie tylko), jakoś zaadoptowałem tą felgę ale osobiście nie polecam. Aha no i wg moich wiadomości to cena szprych w granicach 15 pln za sztukę na maj 2010. Ostatnio edytowane przez Marco Polo : 20.09.2010 o 12:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
co do nypli to niestety tak jest niemal zawsze ;( jak mi gdzie wpadnie tylne koło w oczy dam znać. matjas
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
W wymiane samej obreczy to sie nie bede bawil bo nie mam czasu i ochoty wiec szukam calego kola. Niech ktos tylko podpowie czy od RD04 pasuje do mojej RD07a?
Zastanawiam sie czy tej felgi nie da sie wyczyscic i zalac/pospawac ubytek i wykozystac kolo na off road. Przerabial ktos kiedys podobna sprawe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
jak widzę ciągle z gówna chcesz bat ukręcić
W lepszym stanie wyrzuciłem felgę na śmietnik ( od trampka) Po cholere szprych mają mi powychodzić w drodze,i nie daj Boże jeszcze się gdzieś wkręcić RD 04 ma złoty kolor Rd07a srebrny . Nie przeszkadza?
Ostatnio edytowane przez Franz : 20.09.2010 o 16:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Zanim nie wyczyszcze i nie zobacze na ile bezpieczna bedzie to nic z niej nie bede robil. Mam do kogo wracac.
Jak masz zlota to tez mogla by byc ale jak mam zmieniac kolor to juz obu, wiec jak masz dwie to podaj cene Pewnie gdzieś już było ale czy koła od RD04 są inne niż w RD07? Czy tylko zalecają inny rozmiar opon? Ile trzeba średnio za nie zapłacić? Czy ktos orientuje sie ile za tylne kolo trzeba zaplacic? Znalazlem jedno bez tarczy od RD04 za 500zl. Czy to normalna cena czy gosc troche przesadzil? Ostatnio edytowane przez Dzieju : 23.09.2010 o 10:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]()
Tego jest tak mało, że zazwyczaj trzeba się godzić na ceny. Wszystko zależy od stanu, ale 500 to jest właśnie taka średnia cena.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wyblakłe złote felgi | Sasza | Hamulce, kola, opony | 17 | 13.02.2013 18:27 |
Szerokość felgi a RD 03 | Cibor klv | Hamulce, kola, opony | 6 | 27.05.2010 22:25 |