|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Zawias ogarniety - jednak jak zajrzałem do łożysk głowki ramy - to okazało się do wymiany.
Zamówiłem reklamowany jako pasującu do all KTM ( chyba tych z wp48 - ale pewny nie jestem) zestaw Proxa. Jednak zestaw ten zawiera dwa łożyska niewiadomej produkcji + kilka dolnych uszczelnien. Nie ma górego uszczelnienia - na szczeście moje wygląda ok - wiec je złoże. W sumie to wg mnie można to było ogarnąc może taniej a na pewno lepiej - tzn łozysko ma symbol L45410/Q (był to skf) + kupić oryginalne uszczelnienia - (tu edit mojego posta) - nie jest to takie tanie ![]() No ale tego na 100% nie widziałem wcześniej - wiec to info na przyszłość dla właścicieli KTM Ostatnio edytowane przez Babel : 03.03.2020 o 10:09 Powód: zmiana ceny uszczelnień |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 3 dni 3 godz 24 min 16 s
|
![]()
To dziwne że nie masz uszczelnienia w zestawie, ja miałem w sumie 3 dwa mniejsze i jedno większe.
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
W sumie to mnie zastanawia co piszesz - tzn faktycznie są 3 sztuki - nie rozpakowałem tego jeszcze - ale wszystkie 3 wyglądają jak ten uszczelniacz do dolnej półki uszczelka na metalowej podkładce( nie wiem jak to lepiej opisać)
A u mnie na górze jest uszczelka bez metalowej części https://makinaparts.com/lang-en/ktm/...adventure.html Może faktycznie - któraś z uszczelek pasuje na góre. {EDIT} Poskładałem wczoraj - jednak nie pasuje żadna uszczelka z tego kompletu na górę - u mnie jest inaczej - jak z linku powyżej. Ostatnio edytowane przez Babel : 04.03.2020 o 07:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Oj jak zawias chodzi po serwisie - cud miód - różnica straszna .
Bede teraz raz na rok na 100% zmieniał oliwę w zawiasie . W miedzyczasie musiałem wymienić jeszcze simering wałka dźwigni zmiany biegów - bo ciekło. Póki co poszedł taki za 4 zł ze sklepu motoryzacyjnego ( przy okazji jak bedę coś brał z KTM kupię oryginał ) Wczoraj testowałem czy nie cieknie i tu taka sytuacja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Pojeździłem - jest jednak glosny ma to zaletę że psy uciekają przy przegazówce
690 jeździ odczuwalnie lepiej a wydech nawet po ostrej jeździe można dotknąć bez obaw ręką Ale może by jakiś większy db kiler założyć - zna się ktos na tym - a może ma ktoś cos takiego ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
![]() |
![]()
Mam podobny w 03 ale czy identyczny to tylko na żywo można porównać.
Próbowałem bez Db i było stanowczo za głośno, z kilerem jest przyzwoicie i niedokuczliwie dla kierownika i otoczenia. Możesz przedłużyć fabryczny lub dołożyć wstępny . Nie piszesz co masz i jakie?
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Jeśli to X3 to mogę sprawdzić czy coś mi nie zostało.
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
A jak to sprawdzic?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()