|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Bez najmniejszego problemu, tyle że ja cały czas używam przycisku "-" do hamowania często "+" jak uważam, że nie chcę tak długo trzymać obrotów. Więc dla mnie to raczej manual z dzwigienka ale w postaci przycisków.
Tryb S to chyba raz włączyłem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
|
![]() Cytat:
![]() Nie wiem dlaczego ale mi pali nie więcej niż 4.5 żebym nie wiem co robili. A odkryłem super tryb w tym motorze. Ma fajnie długą dwójkę. Na bardzo krętych drogach bez zmiany biegów od zera do 130 gaz hamowanie itd. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Albo mamy kompletnie różny styl jazdy, albo pan Hąda ma duże rozbieżności regulacyjne między egzemplarzami, albo odkrylismy, że DCT pali o dwa litry mniej niż manual.
Moj manual mniej niż 5.5 to raczej nie chce palić, co bym nie robił. Ale i poprzednia RD07A paliła 6-7. |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
[IMG] ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Kraków
Motocykl: ATAS 2024
Przebieg: 8000
![]() Online: 1 miesiąc 4 dni 12 godz 9 min 12 s
|
![]()
Mnie od pewnego czasu wychodzi 5.1 l/100 km średnie, to prawie o litr mniej niż w 1200 gs, natomiast reflektuję sie co do zasięgu, chyba jeszcze mam nerwicę bmw, gdzie wskaźnik nie pokazywał do końca prawdy.
Przy okazji ostatniej wycieczki wokół Tatr po 316 km, była jedna kreseczka i jeszcze bez rezerwy więc 350-380 wydaje się być realnym zasięgiem poza autostradami |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 32 min 9 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Mnie Afra na dystansie 18000 km spaliła średnio 4,5L, też bez specjalnego oszczędzania. Spalanie w dużej mierze zależeć będzie od stylu jazdy kierownika. Proponuję nie roztrząsać tematu spalania bo jak się chce jeździć to na paliwo mieć trzeba i nie ma znaczenia czy spali 4 czy 10. To nie jest problem tylko koszt.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
Online: 0
|
![]()
4.5L/100km
![]() ![]() |
![]() |