Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Imprezy forum AT i zloty ogólne

Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10.11.2008, 18:53   #1
e200g_

e200g_'s Avatar

Miasto: Bartoszyce
Motocykl: RD07a, WSK 125, SH 125i ABS
e200g_ jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 dni 3 godz 13 min 16 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Franz Zobacz post
Moim zdaniem nie powinno sie to skończyć tylko na pokryciu strat w gotówce.
Dziękuje Ci ramires i wszystkim, którzy sie przyczynili do tego, ze impreza doszła do skutku. Ze Wam się chciało, ze poświęciliście swój czas który mogliście przecież spędzić gdzieś indziej i z kimś innym, a jednak wybraliście Forum. CHWAŁA WAM ZA TO !!!

Nie bylem co prawda, ale myślałem o zlocie w czasie kiedy się odbywał, czyli sercem bylem a Wami. Jeśli już zostanie ustalone ile, gdzie i komu, to również czuje się zobowiązany, gdyż pomimo, ze nie znam osobiście nikogo z Was, to czuje się członkiem Forumowej Społeczności.

A wracając do tematu, to całkowicie zgadzam się z Frankiem. Sama odpowiedzialność finansowa, to tak naprawdę żadna odpowiedzialność !!! Osoby wyczyniające te "figle rozmaite" powinny zostać co najmniej wywołane na środek sali. Albo najlepiej niech złożą samokrytykę i wtedy dopiero pokryją należność za spowodowanie strat materialnych .

Na szczęście zawsze jest tak, ze po jakimś czasie pamięta się tylko to co było dobre i wartościowe i kilka incydentów nie ma wpływu na obraz całości, który to, jak wynika z relacji nie do końca świadomych chwili i miejsca uczestników, jest namalowany w jak najbardziej kolorowych barwach :beer2 :.

Ostatnio edytowane przez e200g_ : 10.11.2008 o 21:35
e200g_ jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10.11.2008, 19:12   #2
Lepi

Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Lepi jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
Domyślnie

Mam nadzieję, że nie mam jakichś szkód na koncie. Coś mi ostatnio pamięć szwankuje
A tak nawiasem mówiąc to do tej pory, cyklicznie oczyszczam organizm z kiełbasy i nie tylko.
Na pewno nie można zostawić Ramiresa z niepokrytymi wydatkami. Chwała mu za odwagę na zorganizowanie imprezy. Mam nadzieję, że przeważają pozytywy.
Lepi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10.11.2008, 12:58   #3
ferdek

ferdek's Avatar

Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
ferdek jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 57 min 6 s
Domyślnie

Mam nadzieję, że z tej zaległej kasy, która ma wpłynąć starczy na pokrycie wszystkich szkód oraz na kwiatki i bombonierkę dla kierowniczki. No i dla stróża też jakaś dobra butelka powinna być, bo pewnie teraz zbiera pety i zakopuje dołki. I o ile rycie ziemi czy rzucenie peta nie jest jakimś strasznym aktem wandalizmu to chyba powinniśmy pamiętać, że to harcerski ośrodek i trzeba się teraz postarać, żeby w miarę możliwości nasz dobry wizerunek ratować.
A co się tyczy moich szacownych przedmówców to zgadzam się, że przy takiej ilości ludzi i alkoholu pewnych incydentów/szkód w mieniu nie da się uniknąć, bez względu na to, czy bawią się motocykliści, informatycy czy agenci ubezpieczeniowi.
Mi impreza się bardzo podobała i nie mogę się doczekać następnej
ferdek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10.11.2008, 13:14   #4
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
ramires ma wyłączoną reputację
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 52 min 57 s
Domyślnie

Przeoranie motocyklami osrodka bylo z gory wiadome i pani kierowniczka zostala uprzedzona juz w momencie zamawiania osrodka, takze ta kwestia to jest pikus ...

ale straty jakie sa/pozostaly ... cóż ...

sprzątanie pokoi i osrodka do stanu w jakim zostal odebrany przed impreza bylo wliczone w koszt calosci, wiec jedynie straty i praca przy ich usuwaniu zostaly dodatkowo pokryte ...

Mam tylko nadzieję, że w środe nie wyjdzie nic nowego ...

"A friend is an enemy who hasn't attacked yet" - Phuthedi.M
ramires jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10.11.2008, 14:03   #5
dabal

dabal's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: ETV 1000
Galeria: Zdjęcia
dabal jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 6 dni 8 godz 43 min 51 s
Domyślnie

Straty są i zawsze były i będą -zajmując się organizacją trzeba to przewidzieć.Wstydzę się za innych ,że narobili bydła i nie chodzi mi o kopanie jamek, czy palenia gumy.Pewne zachowania urągają całej grupie-dziwi mnie jedynie fakt,że nikt na czas nie zareagował,tym bardziej że w grę wchodzi ludzkie życie.Mnie osobiście pewne sprawy się nie podobały ,zachowuję je dla siebie.Zlot bardzo udany-każdy szczęśliwy i pogoda piękna.Mam nadzieję,że każdy następny zlot będzie lepszy od poprzedniego.I miło będzie się powitać następnym razem ze wszystkimi znajomymi i tymi których jeszcze ne znam.Wielkie dzięki wszystkim i do zobaczenia
dabal jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10.11.2008, 14:50   #6
szwedzkikucharz
poleca: filcy - jako obuwie trwałe, zawsze modne i wygodne

szwedzkikucharz's Avatar

Miasto: W-wa/Stare Bielany
Motocykl: RD07a
szwedzkikucharz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 19 godz 59 min 55 s
Domyślnie

No to w sumie rozbierając imprezkę na czynniki pierwsze mało ciekawy obraz się wyłania. W moim odczuciu najbardziej przykre, że coś sobie leżało (dętki) czekało na właściciela i wyparowało. Chociaż niszczenie nie swoich rzeczy też się kwalifikuje. O ile wybite szyby się zdarzają to co komu mógł przeszkadzać sedes?
Troszkę szkoda, że tak to wyszło. Potencjał był: bo pogoda super, położenie jak i ośrodek sam w sobie super, kiełbasa była, no czego chcieć więcej..........
Stary 10.11.2008, 15:09   #7
puszek

puszek's Avatar

Miasto: Krakuff
puszek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 7 godz 45 min 12 s
Domyślnie

Moze sedes wpadł w rezonans po kiełbasie/boczku/żurku
puszek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10.11.2008, 16:53   #8
giziu

giziu's Avatar

Motocykl: jeszcze będę jeździł XRV...
giziu jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 4 godz 22 min 55 s
Domyślnie

Przykre jest to, że dorośli ludzie zachowali się jak ochlapusy spod sklepu z tanim winem.
Ogólnie imprezka była naprawdę fajna, ale jeżeli są straty materialne, to powinny być pokryte ( sorki ) ale przez osoby, które je poczyniły. Choć z drugiej strony, jeżeli jesteśmy "bandą" afrykańską to hasłem przewodnim powinno być JEDEN ZA WSZYSTKICH WSZYSCY ZA JEDNEGO. Była to impreza zorganizowana i w chwili obecnej nie powinno nas to obchodzić czy to zrobił Kowalski czy Nowak, trzeba zrobić zrzutę i zapłacić.
Stary 10.11.2008, 17:00   #9
misiak

misiak's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: SinCity
Motocykl: już nie AT :( jest TT955i
misiak jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 2 dni 13 godz 42 min 19 s
Domyślnie

Zgadzam się z Franzem ,dlaczego za szkody mają płacić ludzie z forum którzy nawet nie byli w strefie zero.Jeżeli ktoś mi przypomni (miałem mały resecik) że to ja narozrabiałem to pokryje straty a do Ramiresa pojadę osobiście z przeprosinami i butelką czegoś dobrego

misiak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10.11.2008, 17:38   #10
chinol
青年商會及台北縣警察局

chinol's Avatar

Miasto: Poznań
Galeria: Zdjęcia
chinol jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 10 godz 12 min 22 s
Domyślnie

ogólnie zlot był bardzo udany i chyba większość tak uważa, dawno nie śmiałem się dwa dni z rzędu
dobrze ze został zorganizowany w takim ośrodku, a nie innym bo starty były by większe.
druga strona medalu jest jednak taka ze przegięć kilka było i trzeba zapłacić za straty, mnie również można doliczyć podczepić pod składkę za trzodę.

Zasady Postowania