![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 5 godz 6 min 7 s
|
![]()
przeciez Diverek napisal,ze do trampka
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Piwniczna-Zdrój
Motocykl: RD04
Przebieg: 53000
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 2 godz 40 min 48 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
o jedno piwo za duzo
![]() |
![]() |
#4 |
Amator podwórkowy
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 4 godz 19 min 2 s
|
![]()
Do swojej afri i Brunetkowego trampka, tak gwoli ścisłości,czyli opony przednie musze kupić dwie. Ja tył mam jeszcze zdrowy a dla niej do trampka chyba wezmę E-09.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Piwniczna-Zdrój
Motocykl: RD04
Przebieg: 53000
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 2 godz 40 min 48 s
|
![]()
Tak jak pisałem jeżeli wytrzyma ciężar moto to raczej nie powinieneś odczuć różnicy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Z tego, co wiem KTM 990 ma felge 18 z tylu
jak chcesz, to na jutro moge sprawdzic szerokosc,ale opony mitasa 130/80-17 Napompowanego i zalozonego na kolo tenery 750 Ale widzialem 140 zalozona na felge do duzego kata i prawie wogole nie chronila felgi od kamieni, wg mnie byla za waska.Pytaj sie Zbyszka KTM z radomia, bo on tak ma lub mial na ukrainie
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: 990 adv
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 4 godz 18 min 44 s
|
![]()
Mysza, tylna fela w 950/990 Adv jest 18 ale bardzo szeroka, moim zdaniem to duża niedogodność. Mocno ogranicza wybór pasujących opon - zarówno na asfalt jak i w teren.
Miałem założoną na niej kostkę pirelli MT 21 szerokości 140 i opona była szerokości felgi. Ciulowo - wyglądało to jakby opona miała kwadratowy przekrój, nie mówiąc już o tym co Mirmił pisze - ochrona felgi była żadna. Potem założyłem Dunlopa D908, szerokość też 140 ale było dużo lepiej. Opona szersza albo ciut inny przekrój czy układ kostek - grunt że byla różnica. Idealnie byłoby znaleźć kapeć szerokości w teren szer. 150 - tyle co zaleca fabryka, ale dostać coś takiego to sztuka, nie mówiąc już o ilości talarów jaką trzeba na to wyłożyć. Wydaje mi się że w przypadku jazdy terenowej lepiej jest założyć węższą felgę 18' i mieć do wyboru większą ilość pasujących opon. Docelowo i idealnie - 2 komplety kół - przynajmniej na tył. pozdrawiam
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: B Y D G O S Z C Z
Motocykl: KTM ADV 990 "S"
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 21 godz 48 min 30 s
|
![]()
No jest dostępna E09 150/80-18' na alledrogo. Wolałbym od kogoś z forumowych sprzedawców, po co dawać zarabiać obcym, jak można wspomóc Swoich.
Jeszcze będę szukał i się rozglądał. Dzięki za podpowiedzi ps ZbyszekAfrica, Ty podobno jeździłeś na jakichś tam różnych szerokościach E09, możesz coś podpowiedzieć? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Zbyszek mial na ktm zalozona opone 140 szerokosci, ktora wygladala na troche za waska- opona ukladala sie na kwadrat i nie dawala oslony felgi
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 31 min 2 s
|
![]()
to ja swoje 2 słowa!!! absolutnei ko kupować AC10 dla cieższych motocykli, w sumie dla lżejszych to też jest badziew! ona jedynie wygląda fajnie. jest cholernie niestabilna w prowadzeniu, masz wrażenie że przód Ci bez pzrerwy ucieka, tak samo na szutrach czy asfalcie, jedyne w czym dobrze robi to błoto... ale w błocie nei da się cały czas latać. na twardym masakra!! poziom styku opony z podłożem to zaledwie 1 wysoka kostka.
jak kto jeszcze dowali bagażu do takiego trampka na AC10 to niech się.modli od razu.. ![]() a teraz o LC8, genralnie tylna felga jest maks szeroka, większość opon układa się w kwadrat, najlepiej zmienić felgę na węższą i mocniejszą ![]() a jak nie to moim zdaniem D908rr jest chyba najfajniejsza. i najsensowaniej się.układa