![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Kerry :-)) Ireland
Motocykl: RD07a
Przebieg: 61.000
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 12 godz 46 min 36 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Do tego trzeba doliczyć płyny uspokajająco-motywujące tj kilka (-naście?, -dziesiąt?) litrów piany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Koszalin
Motocykl: LC8 ADV była rd07
Przebieg: do uzgo
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 16 godz 23 min 40 s
|
![]()
czyli niema tragedi a róznica diametralna az w oczy kłuje... zal do lasu wjezdzać....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
![]()
żal to by Tobie było jak za trzy lata zgubiłbyś bagażnik z kuferkiem bo rama do końca przegniła. Teraz wiem co mam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
jak narazie dwie skrzynki złocistego trunku
![]() ![]() ![]() Chęci trochę przerosły możliwości twórcze jednak pomalutku krok po kroku jakoś dojdę do końca. Będe potrzebował waszej pomocy przy rozmieszczeniu linek gazu, ssania i sprzęgła bo nie mam pojęcia jak leżały a fotki nie byly strzelane pod tym kątem. Miło mi że wątek cieszy się takim zainteresowaniem, myślałem że będzie wyśmiany ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Nie przejmuj się ja swoją skręcałem 2 lata. Wiązało się to co prawda dodatkowo z naprawą pieca. Szczerze to była niezła szkoła cierpliwości.
Ale warto zacisnąć zęby i doprowadzić całość do szczęśliwego i pięknego finału |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Może być? Za rzadkie to żeby formować jak silikon, proszę się nie czepiać
![]() ![]() ![]() Założyłem w końcu te łożyska, co to nabite na sztycy leżało chyba z miesiąc czasu. Smaru napchałem wystarczające ilości, pokręciłem pokręciłem i potem jeszcze dołożyłem. Nakrętka jak nakrętka, dokręcona "na czuja" ale ruchy są bardzo płynne, nie za luźne bo w końcu nie ma żadnego obciążenia. Ruchy góra/dół też niewyczuwalne więc jest dobrze. ![]() ![]() nie dokręcałem górnej półki tylko dlatego ze nie mam głównej nakrętki ![]() ![]() Dolna półka skręcona z odpowiednim momentem, z ustawieniem lag trafiłem za pierwszym razem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oprócz tego założyłem mocowania kierunków z tyłu...kierunki pod koniec... ![]() poprawiłem wczorajszą fuszerkę... ![]() i zamontowałem zbiorniczek płynu który i tak niedługo będę ściągał ![]() ![]() To tyle na dziś...dużo czasu zmarnowałem ale postępy też są ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Kurowice
Motocykl: Transalp 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 5 godz 58 min 0
|
![]()
No szacun.... będzie niezła laleczka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
|
![]() Cytat:
![]() Jakby w zestawie były dwa, różne uszczelniacze, to większy idzie na górę. ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 56 min 54 s
|
![]()
Larsson też ma komplet takich łożysk z uszczelniaczami ... zastanawiałem się czy to sprzedawać ...
W Sumie to można montować różne łożyska - ale z uszczelniaczami jest tak że powinny być w oryginale - koszt na komplet około 30 PLN ( coś po 17 chyba sztuka) i faktycznie różnią się jeden jest ciut szerszy
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
remont czy uzywany silnik | andsoj | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 66 | 28.12.2012 21:33 |
Remont Silnika | ferolo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 27 | 12.07.2012 22:28 |
remont silnika | bartol | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 73 | 21.03.2011 12:23 |