![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
To jeszcze radzę sprawdzić linki od ssania, czy czasem nie są zapieczone. Na zamknięciu sezonu Mrówa tak miał. Chłopaki rozebrali cały gaźnik, a wystarczyło linki WD popsikać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Dabrowa G.
Motocykl: RD07a DRZ 400E
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 10 godz 22 min 26 s
|
![]()
A ja radzę zmienić mechanika to z pewnością rozwiąże problem.
Raz dałem trampka do czyszczenia i synchronizacji i tak popier...że nawet wolnych nie trzymał mechanik (pseudo )poradził mi żeby kupić kominki ,a najlepiej inny gaźnik bo twierdził ze tego nie da się ustawić! Wizyta u innego mechanika załatwiła problem .Ponoć nawet dysze były zamienione. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Silnik czy to na ssaniu czy bez ssania pracuje na niskich obrotach na pierwszym cylindrze.
Muszę przyznać że czyszczenia gaźników nie było. Linki ssania pracują prawidłowo gdyż zostały przesmarowane. Dzięki za rady, jak dojdę co jest to oczywiście napiszę w tym wątku. Pierwsze to zmiana mechaników. Później czyszczenie gaźników. Takie pytanie jeszcze: Czy jak mam przelotowy tłumik to ma prawo strzelić przy zejściu z obrotów? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Jeśli na ssaniu też chodzi na 1 gar to nie bedzie to dysza od wolnych obrotów. Jeśli ustawiony jest źle skład mieszanki to bedzie walić w rure przy zejsciu z obrotów. Odkręć oba śruby składu paliwa na np 4 obroty i sprawdź czy wali dalej
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wyjazd na spontanie, mam wolne do 08.06. | Słodziuś | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 27.05.2014 13:20 |
Falujące wolne obroty - jaka przyczyna? | krzysiek_m | Uklad paliwowy i wydechowy | 20 | 03.09.2013 22:23 |
Dwa wolne wężyki-tylko po co? | Kobra | Uklad paliwowy i wydechowy | 15 | 26.04.2011 17:23 |