|
![]() |
#1 | |
Miasto: Ruda Śląska
Motocykl: CBR 600 '87
Przebieg: 54000
![]() Online: 5 dni 9 godz 18 min 0
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2018
Miasto: Górny Śląsk
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 9 godz 34 min 22 s
|
![]() Cytat:
Jest patent z USA na zastąpienie ich właśnie ślizgowymi, niestety też nie do końca działa. Tworzywo, z którego są zrobione wyciera się i też łapią luz. Z drugiej strony miałem dwa R1100 GS i RT wymieniałem te łozyska tak jak się to powinno robić, wklejałem bieżnie na locite w gniazda i był spokój. Maciek |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Łowcy z Łopola
![]() |
![]() Cytat:
Mam założone z tworzywa (nushings), przejechałem ponad 15k km. Działa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Patentów jest kilka ale ślizgowe łożyska jako stopy brązu itd nie robią.
Tworzywo samosmarne z MOS2 działa i robi ok. Ja zrobiłem sobie takie łożyska sam ale to co jest dostępne jako nushings działa.
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Też do bawarki ale nie cycatej potrzebuję kupić szybę turystyczną 800 adv.
Liczę ze są tutaj użytkownicy którzy mogą coś w temacie doradzić
Świeć pomimo wszystko Bierz przykład ze słońca Ma w dupie,czy kogoś razi Ostatnio edytowane przez Gilu : 14.06.2025 o 15:13 Powód: poprawiam 800adv |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Jak zawsze VStream https://www.nationalcycle.com/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Lub MRA VARIO SCREEN. Na pewno będzie taniej i przynajmniej tak samo dobrze.
![]() |
#8 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Gilu, zmartwię Cię. Najlepsza ale najbrzydsza będzie Givi Airflow. Robi robotę - testowałem chwilę w 800adv. Plus jest taki że jej górna część można szybko zdjąć na bardziej terenowe jazdy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Miałem dopisać wczoraj właśnie - nie wiem co jest dostępne obecnie do 800gsa ale te dzielone szyby jak właśnie ta od Zimnego czy MRA mają tą fajną możliwość że górę można odkręcić i masz niską szybę. Jesli jest taka potrzeba/wola.
Doceniam takie wynalazki jak ten wchujdrogi VStream ale jesli szyba nie ma możliwości regulacji jazda z takim żaglem przed sobą ma swoje granice oraz ograniczenia na przykład gdzieś na południu gdzie chciałoby się jednak poczuć wiatr na mordzie. Chociaż.
![]() |
#10 | |
![]() |
![]() Cytat:
A co do poczucia wiatru na mordzie czy też na klacie to ja preferuję jazdę na stojaka w tych celach, górna część człowieka się przewentyluje a zadnia odpocznie od kanapy ![]() PS Kolega miał Givi Airflow na jakiejś VFRce i chwalił. |
|
![]() |
![]() |