![]() |
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
Zobacz wyniki ankiety: Czy regulamin jest sprawiedliwy | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23.26% |
Nie |
12 | 27.91% |
Potrzebna korekta |
21 | 48.84% |
Głosujących: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 5 miesiące 1 dzień 16 godz 20 min 39 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Miasto: WROCŁAW
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 10 min 10 s
|
![]()
Siłą napędową wszystkich portali społecznościowych jest MASA. Trzeba się pogodzić z tym, że spora grupa to tylko gapie. Napiszą coś od czasu do czasu, ale pompują życie i zmianę.Właśnie dzięki temu za każdym razem kiedy loguję się tu z wielką radością odkrywam, że jest co poczytać, jest komu odpisać, jest z czego się pośmiać. Postawa typu skasujmy tych co nie zapłacili - ok wyjdziemy z głową podniesioną, ale na którtko. Efekt - przegrana - przegrana. Jeśli zostanie 100, 150 osób, to po co forum, - można do siebie zadzwonić. Trzeba zdobyć pieniądze.Pomyślmy jak to zrobić aby niezdecydowani przekonali się, że warto było zapłacić kilkadziesiąt złotych.
Bardzo dziękuję wytrwałym za to że wszystko działa szybko i sprawnie. R |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
no... może trochę niezdecydowany
Miasto: koło Mszczonowa
Motocykl: już nie Afri, R1200GS + Franza DRZta
Przebieg: rosnący
![]() Online: 2 tygodni 12 godz 37 min 22 s
|
![]() Cytat:
2. Wcale nie trzeba się godzić, że spora grupa to tylko gapie. 3. Jeśli zostanie 100, 150 osób to po co to forum ![]() Dodatkowo wkurwia mnie, że na temat czy płacic, czy nie płacić na forum wypowiadaja się osoby, które nie wpłaciły składki. No przeciez nie będą pisać że trzeba płacić. I nie dotyczy to tylko RAWFRO. Podoba mi się pomysł z gwiazdkami, podoba mi sie pomysł z ograniczaniem dostępu do działów forum. Jeśli komuś sie to nie podoba to niech założy inne forum za darmo, niech je utrzyma i niech się nie pulta. Skoro są kłopoty finansowe z utrzymaniem serwera (a będą w następnych latach też) to jest to sprawa priorytetowa. Nie podoba mi sie chęć opodatkowania PiD. Dostajemy od nich lepszą od rynkowej ofertę i to też jest korzyść dla nas, forumowiczów bycia tu na forum. Kupiłem od Wasilczuka centralkę, tańszą i dobrze zrobioną i mam mu kazać za to jeszcze płacic? Albo od Franca sprawdzone moto? Albo od Ramiresa taniej jakąś część? Albo od Huberta taniej opony z dostawa pod nos? Dodatkowo go obciażac za to że mi robi dobrze?! Chyba by mnie pojebało już całkiem! I Proszę się pięknie odjebać od Rambo, Zbycha i Adagiio. Należą oni do osób (i jest to tak na prawdę około kilkanaście dusz), które kształtowały to forum i bez nich (miedzy innymi) nie było by ono takie wyjatkowe. I nie przepraszam za wulgaryzmy. "Afrykę mam, to fajna maszyna! I składki płacę by forum utrzymać. Poczytać tam mogę o tym co chcę. A nie płacący wkurwiają mnie-e! Africa twin, Twin Africa radosci ma, miłości ma."
Prowadź motocykl tak, jakbyś chciał żeby to robiły Twoje dzieci... Ostatnio edytowane przez tom64 : 18.02.2010 o 02:04 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Emocje rosną z każdym dniem.
Proszę nie zamykać ust niepłacącym składek. Według obecnego regulaminu mają pełne prawo zabierania głosu. Skoro potrzeba zmobilizować userów do płacenia to popieram zamknięcie niektórych działów. Proponuje mechanikę, afripedię i relacje z podróży. Domyślam się ile pracy niektórzy włożyli w napisanie fajnej relacji. Nie chcą za to żadnego wynagrodzenia. Niech więc forum coś z tego ma. Czy zamknąć mechanikę nie jestem w 100% przekonany ale mogę to zaakceptować. Każdy miałby wybór, czy zapłacić, czy korzystać z ograniczonej wersji a może pożegnać się z forum. Dzięki forum kupiłem jedynie płytkę do pompy paliwa za około 15 zł. Gdyby producent miał zapłacić xxx za sprzedaż przez forum to do tej pory miałbym problemy z pompą. To tylko moje zdanie w ogólnej dyskusji. Czy zaakceptuję wypracowane rozwiązanie będzie widać po mojej obecności tak jak po obecności innych. Pozdrawiam, spokojnego dnia życzę.
![]() |
#7 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Prawda leży po środku tego co pisze Remi, pałeł i tom64 , który zawstydzić nas powinien...
Może czas wyprać jak w reklamie proszku to forum. Przejechać kosą po śmieciach wpisowych (nie żebym nie był bez winy), i odchudzić nieco na wiosnę, bo niedługo dla czytelności trzeba będzie podłączyć kompa do 42" TV ![]() Na poważnie: 1. po co są składki - już wyjaśnione "Zachęta" do płacenia składek: 2. opłaty od towarów w PiD - symboliczne (np. 100 zł/rok) - do czasu ich niższych cen (np. Hubi, Randal) lub "specjalnego" traktowania dla FAT (np. jakość - tom i Franz). PiD - to stały dostawca, nie jednostrzałowiec z jednym moto. 3. Ograniczenia dla niepłacących: warsztat (książka Hayansa - to ok 150!!); sprzedam-kupię (umieszczanie ogłoszeń); grupy regionalne, finanse, gadżety FAT, PiD, Ankiety,Gangi, Wszystko dla ...(tylko odczyt). 4. Dostęp do: Zloty, Podróże (odczyt) - niech kusi społeczność tym co przeżywa (mnie skusiła) PROSZĘ TO MOJE AUTORSKIE MERYTORYCZNE PROPOZYCJE - MOŻE CZAS NA TAKĄ ROZMOWĘ.
Ostatnio edytowane przez jorge : 18.02.2010 o 10:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
![]() Online: 5 miesiące 1 dzień 16 godz 20 min 39 s
|
![]()
Czy to nie jest aby propozycja, która jest zawarta w regulaminie i właśnie jest mocno krytykowana?
Dlaczego? Z założenia koszulkowcy, polarowcy, naszywkowcy nie zarabiają ani grosza. jeżeli jest inaczej to źle. Dział PiD jest komercyjny, dla ludzi zarabiających na swojej sprzedaży. Ostatnio edytowane przez 7Greg : 18.02.2010 o 12:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 13 godz 52 min 40 s
|
![]()
Wiesz nie chce się wymądrzać ale było nas 150 i świetnie dawaliśmy sobie rady.
Jak widać idziemy z duchem czasu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 13 godz 52 min 40 s
|
![]()
chłopaki mniej złości, racja jest ze nikt z nami nie rozmawiał, ze szukano w ten sposób pieniędzy rozumie lecz nie tedy droga
![]() ze nie chca płacić. Forum jest dobrem użytkowników którzy chcą z niego korzystać co niestety wiąże się z kosztami i koszty musimy ponieść wspulnie |
![]() |
![]() |