|   | 
 | |||||||
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  25.08.2025, 13:42 | #11 | 
|  |   

Zagląda   ja zaglądam   Kto jeszcze?   
				__________________ 'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa | 
|   |   | 
|  25.08.2025, 14:48 | #12 | 
|  |   

Ja tez    
				__________________ XRV750 RD07 / BMW R1200RT | 
|   |   | 
|  25.08.2025, 15:33 | #13 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2023 
				 Motocykl: Transalp 650 RD11   Online: 1 tydzień 4 dni 18 godz 6 min 0 |   

Tez zagladam, choc dla mnie opis troche po czasie, w zeszlym tygodniu wrocilem z Litwy, Łotwy i Estonii. Jakie tam maja zadymiste szutry - rowniotkie, dlugie proste   Przegladam wpisy, moze sie cos na przyszlosc okoci. W zalaczeniu 2 zdjecia jednego z moich towarzyszy, byl jeszcze weimar i oczywiscie szanowna malzonka  Zdjecie z parku Soomaa i z Tallinn-a    | 
|   |   | 
|  25.08.2025, 15:35 | #14 | 
|  |   

fajna fota - pies trochę zdygany    
|   |   | 
|  25.08.2025, 16:04 | #15 | 
|  Zarejestrowany: Oct 2018 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: Yamaha Radian&WR250F   Online: 1 tydzień 4 dni 13 godz 54 min 40 s |   

A cóż to za grzeczny piesek! Czy ten piesek też przeżywał przygodę życia biegając jak szalony po pustych plażach? Bo mój szef był tydzień temu ze swoim łyżwem czeskim i tak właśnie było    | 
|   |   | 
|  25.08.2025, 16:26 | #16 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2023 
				 Motocykl: Transalp 650 RD11   Online: 1 tydzień 4 dni 18 godz 6 min 0 |   

Grzeczny? :-) To jest wyżeł więc we krwi ma szaleństwa. Byliśmy 2 razy nad morzem, gdzieś przy którymś noclegu podjechałem bliżej morza, zaparkowałem na rozstaju dróg gruntowych, z których każda po obu stronach była oznakowana zakazem zatrzymywania się. Mieliśmy tylko z 0.5h do zachodu stąd podwózka. Po powrocie do auta musiałem znieść grzecznie złość miejscowej, która tłumaczyła mi przepisy ruchu drogowego. A tak przy okazji - Litwa to jakas masakra z fotoradarami, zastanawiam się, czy nie będzie dodatkowej pamiątki z wakacji. Odcinkowe pomiary prędkości jeden za drugim i wydaje mi się, że nawet w trakcie trwania jednego odcikowego pomiaru potrafili zmieniać ograniczenia prędkości :-0 Mój nad morzem szalał, wystarczyło mu rzucić patyk w wodę a szedł jak przecinak - na długość linki, na której był wpięty, jakieś 20m. Linka zapobiegawczo, bo w Wielki Czwartek wpadł mi pod samochód goniąc za zającem. Skutek - pęknięty malutki wyrostek trzymający staw skokowy (oprócz drobniejszych obrażeń), wet w Rzeszowie nie bardzo wiedział co robić, w Lublinie podjęli się złożenia na prętach - kawałki kości 4 i 7mm. 8 miesięcy w gipsie ale już coraz więcej nogę obciąża. Koszty? To jak rodzina, nie odmówi się, choć lekko nie było. Tu oba gagatki  IMG_20250820_144451944_HDR.jpg | 
|   |   | 
|  25.08.2025, 17:07 | #17 | |
|  Zarejestrowany: Oct 2018 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: Yamaha Radian&WR250F   Online: 1 tydzień 4 dni 13 godz 54 min 40 s |   Cytat: 
  ale Maluchem łatwiej się tego trzymać. Czasem nawet jechaliśmy wolniej, niż można było, bo okna w dół, zimny łokieć i czillujemy. Zdrówka dla pieska życzę! | |
|   |   | 
|  26.08.2025, 13:03 | #18 | 
|  |   

"Tesz zaglondam"   , Łotwa i Estonia bardzo mnie się podobają.  Myślę że wyjazd maluchem to strzał w dziesiątkę  , bo jednak jedzie się wolno i zupełnie inaczej odbiera się podróż.    | 
|   |   | 
|  05.09.2025, 20:30 | #19 | 
|  |   

I ja też zaglądam, a tu lipa: opowieść nie posuwa się dalej  Tak myślę sobie, że taka podróż maluchem (choć samochodem to jeżdżę mocno niechętnie) musi być super! Jest czas na niespieszne podziwianie krajobrazów. Nie napinasz się, bo tym samochodem i tak nie da się szybciej. Ten sprzęt idealnie nadaje się na podróż do Norwegii - dozwolone prędkości maksymalne dopasowane do mocy silnika   | 
|   |   | 
|  05.09.2025, 23:57 | #20 | 
|  |   

Znam kilka innych konstrukcji którymi bym się tam wybrał   ale malczan to malczan  jest nasz jak Paprykarz szczeciński   
|   |   | 
|  | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| On the road again, czyli Jagna & Raf znów na trasie [USA 2025] | jagna | Trochę dalej | 92 | Wczoraj 21:59 | 
| Motocyklowy antywirus.. czyli Tunisia Corona Trip | FELIX | Trochę dalej | 65 | 26.05.2023 18:26 |