|
|
|||||||
| Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#341 |
|
Administrator
![]() |
Nie ma albo, mam do nich większe zaufanie niż do nowego gówna bo i czołowi producenci obecnie też nie robią tak jak jeszcze naście lat temu.
Niestety na przyszły sezon będę musiał zaryzykować, zaryzykować ponieważ nagminne się stało że handlarze nowymi oponami dorzucają jedną z czterech krzywą z koniecznością większych ciężarków a mimo wyważenia odkrztałcają się powyżej 120km/h. Przypadek? Jak przy wyważeniu chińczyka do Sprintera wyjdzie mniej niż po 80g na stronę to już sukces, biją i osiowość i na boki.......jak można takie gówno produkować, a jeszcze bardziej kupować. Fotka wspomnianej opony. Decyduje każdy sam. Chcesz zobaczyć no to dawaj polatamy po zakrętach na dwa autka. Zboczyliśmy z tematu o chińskich motocyklach ale mają chińskie opony sporo wspólnego, podobną jakość......a raczej jej brak. To tyle, nie zaśmiecam.
|
|
|
#342 |
|
Stary wyjadacz
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 5 dni 8 godz 20 min 40 s
|
Co do braku części…
Nie bronię absolutnie chińczyka bo gontem nie lubię. Ale spójrzcie na europejski rynek. Mówią wam coś marki Moto Guzzi czy Aprilia? Sam chciałem Gutka. Odechciałem. Z Aprilia jeszcze lepiej bo podobno nawet we Włoszech nie ma Siecie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#343 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Niepruszewo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 dni 5 godz 41 min 57 s
|
A Aprilia I Guzzi to nie ten sam producent? Tam sporo podzespołów jest współdzielonych.
Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#344 |
![]() |
Obecnie mam już drugi komplet ińskiego Firemax-a. Poprzedni używałem pięć lat, a nie jeżdżę grzecznie. Na mokrym przewidywalne do samego końca (ponad 50 kkm), więc nie wszystko skośne to gówno. Mało tego - ostatnio coraz częściej kupuję aku BS Battery i jest git, więc nie generalizowałbym, że ińszczyzna śmierdzi łajnem.
|
|
|
|
|
|
#345 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 17 godz 41 min 22 s
|
Cytat:
oczywiście u nas w pl da się poprawić producenta a przy okazji zrobić to za 1/5 ceny oryginalnych części na częściach dużo lepszej jakości (łożyska). Temat szeroki jak rzeka. Nie mniej jednak roi się co trzeba i się jeździ bez większych problemów.
|
|
|
|
|
|
|
#346 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD 03, LC4 ADV
Przebieg: x83000
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 54 min 17 s
|
Zastanawiam się, co jeśli dany producent po prostu się zawinie i skończy interes?
Kiedyś będąc marką, coś takiego wchodziło w grę na prawdę w radykalnych momentach, producent byłby skończony, renoma nie pozwalała na takie akcje, bo w pewnym sensie to było ciągłe budowanie marki, raz lepiej raz gorzej ale ciągle. Istnieje jakaś "gwarancja" że wynalazek jaki kupuję, nowy, firmy nieznanej, nie zakończy nagle produkcji po prostu wycofując się z runku. Oczywiście serwisy, części - wszystko wtedy przestaje sie być opłacalne więc również z tym kończymy. Fihu i chińczyk, chyba w końcu będę się musiał pochwalić co kupiłem, ale to kiedyś
|
|
|
|
|
|
#347 |
|
Administrator
![]() |
Już były takie marki, Daewoo, Chevrolet w Polsce, Saab, Rover, Holden, Pontiac, Hummer itrd. Chyba tak samo, po czasie problem ze wszystkim i złom większości pojazdów.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|