Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 25.06.2026, 14:13   #151
herni

herni's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Stalowa Wola/ MIELEC
Motocykl: TransAlp+Multistrada + Cagiva Elefant
Przebieg: hohoho
Galeria: Zdjęcia
herni jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 23 godz 23 min 32 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał szynszyll Zobacz post
Benelli TRK 902X (oficjalnie TRK 902 Xplorer) ma oficjalną masę własną 'na sucho' wynoszącą 235 kg. Z pełnym 22-litrowym zbiornikiem paliwa i wszystkimi niezbędnymi płynami, masa własna szacowana jest na około 260-265 kg, w zależności od wyposażenia w opcjonalne kufry bagażowe.

trochie duzo na moj futrzany rozum to jest masa xt1200z ale tam jest 'woł'
502 i 702 mialy ten sam problem
na wszystkich dostepnych fotkach sprzet jest skonfigurowany jako jednoosobowy. nie wiem czy to madry ruch
bo motocykl każdy powinien być jednoosobowy
herni jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.06.2026, 21:07   #152
Jarczoq

Jarczoq's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Przebieg: ^90 000
Jarczoq jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 dni 20 godz 20 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał mdxmd Zobacz post
jednego nie rozumiem, przecież na częściach jest większy interes jak na samym motocyklu, jaki mają problem chinole aby mieć to dostępne?
Dla pośredników owszem, jest interes, ale dla fabryki niekoniecznie. Problemem jest magazynowanie tych klamotów przez ileś (w sumie) lat.
Jarczoq jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 13:09   #153
szynszyll

szynszyll's Avatar

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 miesiące 1 dzień 9 godz 40 min 46 s
Domyślnie

tanie chińskie części. chłopak szuka bo sie wywalił i połamał. w Polsce nigdzie nie ma. na tanim aliexpres jest x10. bierzcie i jedzcie z tego wszyscy.
chińscy bracia wiedzą jak zarabiać - sprzedali motocykle, nie dali kawałków i teraz sobie cenią. to kolejna taka akcja w ostatnim czasie z marką QJ. diler nie ma a na Ali jest w chorej kasie. sprytnie. zrobienie w chinach takiego pierdoletu to te 0,19pln na końcu
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg FB_IMG_1782731042091.jpg (58.0 KB, 5 wyświetleń)
Typ pliku: jpg Screenshot_2026-06-29-13-03-22-433_com.facebook.katana.jpg (450.4 KB, 4 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez szynszyll : Dzisiaj o 13:46
szynszyll jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 14:25   #154
herni

herni's Avatar

Miasto: Stalowa Wola/ MIELEC
Motocykl: TransAlp+Multistrada + Cagiva Elefant
Przebieg: hohoho
Galeria: Zdjęcia
herni jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 23 godz 23 min 32 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał szynszyll Zobacz post
tanie chińskie części. chłopak szuka bo sie wywalił i połamał. w Polsce nigdzie nie ma. na tanim aliexpres jest x10. bierzcie i jedzcie z tego wszyscy.
chińscy bracia wiedzą jak zarabiać - sprzedali motocykle, nie dali kawałków i teraz sobie cenią. to kolejna taka akcja w ostatnim czasie z marką QJ. diler nie ma a na Ali jest w chorej kasie. sprytnie. zrobienie w chinach takiego pierdoletu to te 0,19pln na końcu
Do CRF 1100 zbiornik paliwa kosztuje 8 tysi
herni jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 14:28   #155
szynszyll

szynszyll's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał herni Zobacz post
Do CRF 1100 zbiornik paliwa kosztuje 8 tysi
a to jest wątek o cenach czesci do CRF1100? jak masz AC to przynajmniej go kupisz i usuniesz szkode. do chinczykow z karoseria jest baaaardzo słabo i tez nie sa to rzeczy tanie.
trzy minuty szukania i zupelnie przypadkowy motocykl - nie ma. i jak Ci usunal szkode albo sam sobie usuniesz? wiem, ze masz odklejke na chinczykow co juz rzadza swiatem ale ja pisze o realnych problemach uzytkownikow ktorzy zderzaja sie ze sciana. nie ma czujnikow, licznikow, ECU, masy rzeczy. importerzy rozkladaja rece. w moim magazynie stoi Junak RAW 125, ktory nadal jest w ofercie i mozna go kupic nowego za ~8 tys pln. potrzebuje kilku waznych czesci w tym wahacza. nie ma. nigdzie. kolega ma przyjechac i to zabrac. motocykl sie nadaje na smietnik a jest praktycznie nowy. gosc z kasą - zaplaci ile trzeba ale nie ma za co.

p.s. linki do benelli trk502x z roku 2017. nigdzie w Polsce nie ma takich podstaw absolutnych. ogloszenia zaczynaja sie od 9 tys pln za ten rok i model. ciekawe dlaczego.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_20260629_143251.jpg (84.1 KB, 4 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20260629_145350.jpg (297.7 KB, 3 wyświetleń)
Stary Dzisiaj, 14:53   #156
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 6 godz 38 min 2 s
Domyślnie

Spotkałem na przełęczy Manghen dwa tygodnie temu w schronisku chłopaka, który czekał na transport do PL. Posuło mu się Morini i grupa z którą jechał na wycieczkę pojechała dalej. Mówił że żaden warsztat motocyklowy w okolicy nie podjął się nawet diagnozy a ja mu na to że bobrze bo by wydał niepotrzebnie tylko kasę i nic by z tego nie było. Rozpaczał bidny bo sprzedał trampka i zrobił skok technologiczny, szkoda mi go się zrobiło bo totalnie nie świadomy że to dopiero początek nowego adventure z tym gratem.

Non si invecchia in base al tempo che si ha alle spalle, si invecchia quando si inizia a dimenticare i sogni .
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 14:55   #157
szynszyll

szynszyll's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał Adagiio Zobacz post
Spotkałem na przełęczy Manghen dwa tygodnie temu w schronisku chłopaka, który czekał na transport do PL. Posuło mu się Morini i grupa z którą jechał na wycieczkę pojechała dalej. Mówił że żaden warsztat motocyklowy w okolicy nie podjął się nawet diagnozy a ja mu na to że bobrze bo by wydał niepotrzebnie tylko kasę i nic by z tego nie było. Rozpaczał bidny bo sprzedał trampka i zrobił skok technologiczny, szkoda mi go się zrobiło bo totalnie nie świadomy że to dopiero początek nowego adventure z tym gratem.
ja nie znam w Polsce mechanika, ktorego cenie, ktory to robi. CF Moto jeszcze wezma ale reszty nie. zajety podnosnik, czesci nie ma. co dalej? nie ma rzeczy absolutnie podstawowych jak podnozki, klamki, linki, zestawy naprawcze. nie kupisz nic do zawieszenia bo sa cale lagi. nie kupisz szprychy bo sa cale kola. slabo to wyglada i pobozne zyczenia + dziecinne wklejanie uśmieszków nic nie zmienia. to nie jest tajna wiedza - sa grupy na FB i ludzie pisza o tym z czym sie spotykaja.
p.s. bak bym Ci zrobil za okolice 5 tysi do CRF1100
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_20260629_150620.jpg (143.0 KB, 3 wyświetleń)
Stary Dzisiaj, 16:27   #158
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 6 godz 38 min 2 s
Domyślnie

Kilku moich kumpli prowadzi warsztaty motocyklowe od kilkudziesięciu lat w Romie i nie biorą do roboty nawet Piaggio a co dopiero chińskich. Nie że się im w dupach przewala z dobrobytu, tylko wychodzą z założenia że kupujacy takie marki jest nie świadomy, mając w założeniu codzienne dojazdy do pracy w trybie bezawaryjnym. I że każda awaria i oczekiwanie na części pozbawi go tego komfortu. A wykonując naprawę za kilkadziesiąt euri będą mieli z nim utarczki za każdym razem gdy części będą może w przyszłym tygodniu, albo miesiącu.

Non si invecchia in base al tempo che si ha alle spalle, si invecchia quando si inizia a dimenticare i sogni .
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 18:22   #159
dejv667

Miasto: Niepruszewo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
dejv667 jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 20 godz 50 min 57 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Adagiio Zobacz post
Daleki skok technologiczny to ie był. Morini 650 to Versys ubrany w inne plastiki.

Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka
dejv667 jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 18:54   #160
szynszyll

szynszyll's Avatar

Domyślnie

zyczymy chlopakowi dużo pogody ducha. bedzie mu potrzebna. przynajmniej japońscy oszuści go nie okradną. zawsze coś. widze, ze kilka lat temu CF 'pozyczylo' sobie ten silnik zanim nie postawili na KTM.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_20260629_185019.jpg (370.2 KB, 3 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez szynszyll : Dzisiaj o 19:33
szynszyll jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania